Οι “TimeCircus” πέρασαν από την Αλίαρτο(φωτο)

Δείτε την ανάρτηση στο fb,του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων κ.Γιώργου Ντασιώτη

ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΡΟ !!!!

Αμβέρσα – Ελευσίνα με ένα τροχήλατο όχημα.

Με στόχο να φτάσουν στην Ελευσίνα για την Τελετή Έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023 , ξεκίνησαν με τα πόδια από το Βέλγιο στις 27 Μαΐου 2022.

Διέσχισαν την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και στόχος τους είναι να βρεθούν, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στην Ελευσίνα και να πάρουν μέρος στη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Πρόκειται για τη δημιουργική κολεκτίβα TimeCircus και το μακρύ αυτό ταξίδι τους εκπέμπει ένα ζωντανό σχόλιο στον 21ο αιώνα της ύφεσης, της κλιματικής αλλαγής και της άμετρης κατανάλωσης φυσικών πόρων.

Μοναδικό όχημα το πλοίο ξηράς (το Landship όπως το ονομάζουν) το οποίο ζυγίζει 3.400 κιλά, έχει ύψος 3,6 μέτρα και μήκος 9 μέτρα, το οποίο το κινούν, τραβώντας το με σκοινιά, χρησιμοποιώντας το σώμα τους .

Χτες βρέθηκαν στην ΑΛΙΑΡΤΟ και ευγενικά μου ζήτησαν να κατασκηνώσουν στους Κήπους ή σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο.

Φυσικά δε θα μπορούσα να τους αρνηθώ, αλλά πιστός στην παραδοσιακή φιλοξενία που, από αρχαιοτάτους χρόνους, χαρακτηρίζει τους Έλληνες, τους αντιπρότεινα να τους φιλοξενήσουμε, λόγω και των καιρικών συνθηκών, στην αίθουσα του συνεδριακού μας χώρου.

Ενθουσιάστηκαν και εξεπλάγησαν για την παραχώρηση και έμειναν εκεί. Σήμερα με επισκέφτηκαν οι «επικεφαλής» της ομάδας στο γραφείο για να με ευχαριστήσουν εκ νέου. Τους είπα πως δεν είναι μόνο δική μου πρωτοβουλία αυτή η φιλοξενία, αλλά πολιτισμικό στοιχείο και νοοτροπία των δημοτών μου και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Τους συνεχάρηκα για την πρωτοβουλία τους, τους έδωσα αναμνηστικά του Δήμου μας και έγραψα στο βιβλίο τους.

Δεν κρύβω τη σκέψη μου. Βλέποντας να τραβούν το όχημά τους, έβαλα στη θέση τους το λαό μας που «τραβάει το κάρο» σε μια πολύ μεγάλη ανηφόρα, (Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου).

Σχετικά