Φωτογραφική βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού

Με λίγη καθυστέρηση φέτος, τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει και ο Παρνασσός είναι έτοιμος, στρωμένος στα λευκά, για όλους τους… παιχνιδιάρηδες εκεί έξω.

Φωτογραφίες: Ορέστης Σεφέρογλου / SOOC

Το κλίμα απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν αστειεύεται και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, έμειναν λίγο πίσω λόγω ανεπαρκούς χιονόπτωσης.

Ο Παρνασσός και το χιονοδρομικό του, από τα πιο δημοφιλή της Ελλάδας, αν και είχε μετρήσει κάποιους πόντους χιόνι, ωστόσο δεν έφταναν τους τουλάχιστον 80 που απαιτούνται για να ανοίξουν οι πίστες. Παρ’ όλ’αυτά, μας περιμένει όλους, ανανεωμένο και αναβαθμισμένο, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, με 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 17 αναβατήρες και 7 συνδετικά μονοπάτια συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων, που αναμένεται να μπουν σε πλήρη λειτουργία το επόμενο διάστημα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν (δείτε εδώ ποιες πίστες και αναβατήρες λειτουργούν τη δεδομένη στιγμή). Μέχρι τότε, μπορείτε να κάνετε βόλτα στο λευκό τοπίο, να παίξετε με το χιόνι και να αξιοποιήσετε τα baby lifts που λειτουργούν.

Κι όταν το χιόνι πέσει άπλετο, ετοιμαστείτε για περιπέτειες. Όποιο κι αν είναι το επίπεδό σας, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν πίστες ανάλογα με την εμπειρία, από 50 μέτρα έως 4 χιλιόμετρα. Κι αν επιθυμείτε, θα βρείτε και εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή αδρεναλίνη. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εξασφαλίζει σε όλους τους επισκέπτες ιατρική κάλυψη, ενώ εκεί θα βρείτε και σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για παιδιά. Κι αν κουραστείτε… δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο σας περιμένουν.

Σε κάθε περίπτωση, επικοινωνήστε με το χιονοδρομικό πριν την εξόρμησή σας, προκειμένου να ενημερωθείτε για τις συνθήκες.

Μέχρι τότε, μεταφερόμαστε εκεί μέσα από τις φωτογραφίες του Ορέστη Σεφέρογλου και του Sooc.

Orestis Seferoglou / SOOC

Orestis Seferoglou / SOOC

Orestis Seferoglou / SOOC

Orestis Seferoglou / SOOC

Orestis Seferoglou / SOOC

Orestis Seferoglou / SOOC…

από clickatlife.gr

Σχετικά