Υποκλοπές: Ονόματα στη Βουλή φέρνει ο Τσίπρας μετά την ενημέρωση από Ράμμο

Στα χέρια του κρατάει ο Τσίπρας πλέον τον φάκελο με τα ευρήματα της ΑΔΑΕ σχετικά με ευρήματα για πρόσωπα που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, και όλα δείχνουν ότι αύριο θα τα παρουσιάσει και στη Βουλή.

Προηγείται ωστόσο σήμερα, η συνάντηση που έχει στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 6 το απόγευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να την ενημερώσει τόσο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα κρίσιμα θεσμικά ζητήματα και τις ανησυχίες του για αυτά σε συνάρτηση με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών. Παράλληλα όμως θα την ενημερώσει και για τα ευρήματα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Εν τούτοις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκρινίζουν ότι δεν είναι το Προεδρικό Μέγαρο, το βήμα από όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τα ονόματα αυτά. Τονίζουν παράλληλα, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ ταυτόχρονα απορρίπτουν τη θέση ότι επιχειρείται να της ασκηθεί πίεση.

Συνεργάτες του προέδρου διευκρινίζουν περαιτέρω, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και την επόμενη κίνηση πως: «Ο Αλεξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της βουλής στο ναό της δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην Ολομέλεια.

Σχετικά