ΚΕΠΒ – Θήβα: Απαράδεκτες για μια ακόμη φορά οι συνθήκες διαβίωσης

Απαράδεκτες για μια ακόμη φορά οι συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα. Για το θέμα ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης:

“Για μια ακόμη φορά δημοσιεύματα με επιστολές φαντάρων αναδεικνύουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα φαντάροι, που υπηρετούν τη θητεία τους στο παραπάνω στρατόπεδο, αναφέρουν ότι οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις σε αυτό δεν ανταποκρίνονται σε στοιχειώδεις ανάγκες. Αναλυτικότερα, οι διακοπές νερού είναι συχνές, η καθαριότητα εκτελείται με ακατάλληλο, ελλιπή εξοπλισμό, ενώ ακόμα και βασικά είδη καθαριότητας όπως σαπούνι στις τουαλέτες απουσιάζουν. Σε αυτά προστίθεται το πρόβλημα των ιώσεων καθώς και του κορονοϊού, που αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο λόγω της ανεπαρκούς υγειονομικής κάλυψης των μονάδων, αλλά και της έλλειψης μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, πρόσφατα δεκάδες στρατιώτες έχουν προσβληθεί από δηλητηρίαση. Ειδικά για το ζήτημα των ασθενειών και των δηλητηριάσεων, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα ακόμη πιο πολύ. Η προσπάθεια που καταβάλλεται από στελέχη και γιατρούς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αναγκαία λήψη μέτρων υγιεινής, που είναι απαραίτητα ειδικότερα σε χώρους όπως τα στρατόπεδα όπου υπάρχει έντονος συνωστισμός.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναδείξει πολλές φορές με τη διαδικασία των ερωτήσεων προβλήματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση όλων των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα”.

alt.gr

Σχετικά