O Όμιλος Μαρινάκη τελειώνει τον Θεοδωρικάκο -Ποιος κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο

Απανωτά χτυπήματα δέχεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος από το συγκρότημα Μαρινάκη.

Μετά τις αποκαλύψεις του Βήματος για τη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, που έχρισε «απολογούμενο» δημοσίως τον Υπουργό, μια νέα αποκάλυψη, αυτή τη φορά από το MEGA (ιδιοκτησίας και αυτό του Ευ. Μαρινάκη), στέλνει ξανά στα «σχοινιά» τον Τάκη Θεοδωρικάκο, επιθυμώντας να του δώσει το τελικό χτύπημα… (κάτι που επιθυμεί διακαώς ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις του τις τελευταίες ώρες).

Το Mega έφερε στο φως φωτογραφία ντοκουμέντο με ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο στην παρέα του υιού του υπουργού Τακη Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι. Ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων (Ομίλου Μαρινάκη), Βασίλης Λαμπρόπουλος, έκανε το ρεπορτάζ.

Όπως σχολιάζει το Mega:

«Για την υπόθεση με τη διαφθορά ο υπουργός εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση μιλώντας για αθλιότητα και προαναγγέλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Για το περιστατικό όμως αυτό καθ’ εαυτό ο υπουργός τόνισε ότι “αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!”

Ωστόσο, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία που φέρνει στο φως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το MEGA μάλλον επαληθεύουν την εκδοχή που περιέγραψε στην κατάθεσή του ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος που έκανε την καταγγελία!»

Θυμίζουμε ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε – σύμφωνα με το Documento- στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας πως τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου (ο γιος του, όπως είπε και ο ίδιος ο υπουργός) και ακόμη δύο πρόσωπα, που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημειώνει ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, όταν ο ίδιος ήταν ανώτατος αξιωματικός της Άμεσης Δράσης Αττικής, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι «σε αστυνομικό έλεγχο που είχε διενεργηθεί λίγη ώρα πριν» σε πάρκο με εκκλησία στο Μαρούσι Αττικής, είχαν εντοπιστεί τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, ήταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και μάλιστα φέρεται να ζήτησε στους αστυνομικούς να «μιλήσει με τον υπασπιστή του υπουργού».

Ποιος βρίσκεται πίσω από τις αποκαλύψεις

Την ίδια ώρα “οργιάζουν” τα σενάρια για το πώς φτάνει συνεχώς  νέο υλικό κατά Θεοδωρικάκου στα χέρια του συγκροτήματος Μαρινάκη αλλά και για ποιους λόγους έχει επιλέξει ο Όμιλος να «τελειώσει» τον υπουργό, με τον οποίο στο παρελθόν φαίνεται να είχε καλές σχέσεις, τον «εκθείαζε» για τα κατορθώματά του και μάλιστα -λένε πηγές- ότι επικοινωνούσαν συχνά για πολύκροτες υποθέσεις.

Οι πληροφορίες λοιπόν κάνουν λόγο για “πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη” που κινεί τα «νήματα» των συγκεκριμένων αποκαλύψεων…

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ και για την υπόθεση της Greek Mafia

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση περνά στην αντεπίθεση, ζητώντας ξεκάθαρα την παραίτηση του υπουργού!

“Σηκώνει” μάλιστα την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

«Η προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου να πείσει πως δεν γνώριζε για την υπόθεση της Greek Mafia που εστάλη στη Δικαιοσύνη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για να δικαιολογήσει τις αναβαθμίσεις διεφθαρμένων αξιωματικών, είναι τουλάχιστον γελοία», σημειώνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Όμως η προσπάθειά του να πείσει πως δεν γνώριζε ούτε καν για τα ευρήματα υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της με τη μαφία επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και επί δικής του Υπουργίας, δεν είναι απλά γελοία αλλά εξοργιστική!». (Δείτε: τα 6 ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ)

Εμπλέκεται και ο διευθυντής του γραφείου του Τ. Θεοδωρικάκου;

Την ίδια ώρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Τάκης Θεοδωρικάκος δέχεται το σφυροκόπημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Σπίρτζη και Πολάκη!

Του ζητούν εξηγήσεις για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με πρόσωπα του υποκόσμου.

Ακολούθησε ερώτημα «φωτιά» του Παύλου Πολάκη εάν ο διευθυντής του γραφείου του Τ. Θεοδωρικάκου εμπλέκεται στις συνομιλίες αυτές…

Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, ο Υπουργός απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση…

Η νέα ανακοίνωση του Υπ. ΠροΠο

Σε νέα ανακοίνωση – απάντηση αργά το απόγευμα, το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνει τα εξής:

 “Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου- και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη”.

aftodioikisi.gr

Σχετικά