Αταλάντη:Απαρηγόρητοι οι γονείς στην κηδεία της Ελπίδας -Πώς τα αδέλφια της δεν ταξίδεψαν μαζί της με το μοιραίο τρένο

Θρήνος και οδύνη στην Αταλάντη για την κηδεία της Ελπίδας Χούπα, θύματος στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Συντετριμμένοι στο τελευταίο “αντίο” οι γονείς της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, τα δύο αδέλφια και πλήθος κόσμου.

Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα ένα από τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη κηδεύεται αυτήν την ώρα στην Αταλάντη, στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Μεταμορφώσεως.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως αυτό το κορίτσι, που ήταν γεμάτο όνειρα δεν θα είναι πια κοντά τους.

Τα δύο αγόρια, τα αδέλφια της της Ελπίδας σώθηκαν από θαύμα, καθώς θα ταξίδευαν μαζί με την αδελφή τους στο μοιραίο τρένο. Ωστόσο, λόγω μίας βλάβης ενός εκ των υπολογιστών τους, άλλαξαν τα εισιτήριά τους για την επόμενη ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο αδερφός της Σεραφείμ Χούπας, μιλώντας στο Πρωινό, είχε αποκαλύψει πως τον είχε πάρει η αστυνομία ότι η Ελπίδα ταυτοποιήθηκε και “μου λέει ότι θα γίνει η κηδεία με δημοσία δαπάνη, αλλά θα τηρηθεί η εντολή να μην ανοιχτεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση“.

“Μιλούσε κάποιος υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έλεγε ότι λάθη έγιναν, λάθη γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Θα συνεχίσουν να γίνονται λάθη; Και θα στερούμε τη ζωή ανθρώπων κάθε φορά;”, διερωτήθηκε ο κ. Χούπας.

Τις πρώτες τραγικές ώρες ο πατέρας της 28χρονης – αγνοούμενης τότε -Ελπίδας, περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές που βίωνε η οικογένειά του μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Οπως είπε ο ίδιος έχει χάσει τις ελπίδες του να τη βρει ζωντανή και, όπως δήλωνε, “το κοριτσάκι μου θα το πάρω στο κουτί, τεμαχισμένο…”.

“Δεν έχω καμία ενημέρωση, είμαι στο περίμενε. Θα μου τηλεφωνήσουν από την αστυνομία. Δώσαμε δείγματα DNA. Έχουν χαθεί οι ελπίδες να βρω ζωντανό το παιδί μου” έλεγε στο ΟΡΕΝ ο πατέρας της 28χρονης η οποία ήταν τεταρτοετής φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Με αφορμή το γεγονός ότι έχει άλλα δύο παιδιά, δύο αγόρια, τα οποία έμεναν με την 28χρονη αδερφή τους, ο τραγικός πατέρας είπε “θα ανοίξουν την πόρτα να μπουν μέσα, θα ανοίξουν την ντουλάπα και θα δουν τα ρούχα της αδερφής τους. Δεν εύχομαι ένα τέτοιο συναίσθημα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου”.

“Το κορίτσι μου το ανέθρεψα με τις καλύτερες προοπτικές, όχι να μου το σκοτώσει οποιοσδήποτε αλήτης. Τι να μου πείτε. Δίνω κουράγιο στον εαυτό μου για να στηρίξω την οικογένεια. Θα έρθει το Πάσχα και θα έχω σερβίτσιο στο τραπέζι άδειο και την καρέκλα της” πρόσθεσε ο τραγικός πατέρας.

Αναφερόμενος, δε, στη διαδικασία που περιμένουν να ολοκληρωθεί είπε “όσοι έχουν ταυτοποιηθεί, θα πάρει ο καθένας το δικό του άτομο στο κουτί, διότι επιζών δεν υπάρχει πια”.

από thetoc.gr

Δείτε το βίντεο εδώ https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a013k62byem2&playlistId=v-cqzc7mzl2s5l

Σχετικά