Λαϊκή Συσπείρωση Λιβαδειάς για την τραγωδία στα Τέμπη:Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της  κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησε  57 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, παιδιά μας.  

Η αιτία της τραγωδίας αυτής, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το «βολικό» ανθρώπινο λάθος ενός μεμονωμένου ανθρώπου, ούτε από τα όψιμα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών προϊσταμένων του και του πρωθυπουργού, που αγνόησαν προκλητικά και δυστυχώς εγκληματικά, τις προειδοποιήσεις που είχαν προηγηθεί.

Η αιτία της τραγωδίας πρέπει να αναζητηθεί στις διαχρονικές πολιτικές, που ασκούνται από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία της εμπορευματοποίησης, του τεμαχισμού και του ξεπουλήματος των σιδηροδρόμων, στα πλαίσια της υλοποίησης της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών που απαιτούσε η Ε.Ε, της δραματικής μείωσης του μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού του,  σε βάρος  της ζωής των ίδιων των εργαζομένων και των επιβατών, με την παντελή έλλειψη και των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, που μετριούνται ως ανώφελο και ασύμφορο «κόστος».

Όλα και όλοι θυσία στο βωμό του κέρδους !

Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που ξεπούλησαν τον ΟΣΕ, αντί να τον  θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση, καθώς και όσοι απαξίωσαν τα έργα υποδομής, χωρίς συντήρηση και επισκευές, μέτρα και έργα  που είναι απαραίτητα για την ασφαλή τους λειτουργία, και αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργατικών σωματείων στους σιδηροδρόμους επί όλα τα παραπάνω χρόνια τώρα, αλλά και λίγες μέρες πριν την τραγωδία.

Απαιτούμε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στους ενόχους της διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν και μας οδήγησε σήμερα στην οδυνηρή αυτή τραγωδία.

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία  να  μετατρέψουν την οργή σε πείσμα και σε αγώνα, για ασφαλείς Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες, ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζουμε τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σωματείων, των μαθητών, των φορέων και συμμετέχουμε στην απεργία και στην κινητοποίηση  των φορέων και σωματείων της Λιβαδειάς, την Τετάρτη 8/3/2023 στις 12:00’ στην κεντρική πλατεία.

Την ημέρα αυτή της πανελλαδικής κινητοποίησης, οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, θεωρούμε, ως ελάχιστη απότιση  τιμής στη μνήμη των αθώων θυμάτων και ως σεβασμό και ηθική συμπαράσταση στους χαροκαμένους ανθρώπους τους, επιβεβλημένη  την αναβολή της συνεδρίασης του καθορισμένου για το απόγευμα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς, γι’ αυτό υποβάλουμε αίτημα αναβολής της συνεδρίασης αυτής, άλλως δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραστούμε.

«Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή»!

  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                                                        Οι δημοτικοί σύμβουλοι

     Νώντας Κοτσικώνας

                                                                             Πέτρος Αρκουμάνης

                                                                             Νίκος Μπράλιος

                                                                             Δημήτρης Τσιφής

                                                                            Λαμπρινή Γερονικολού

                                                                            Λουκάς Αλεξίου

                                                                             Μάχη Καλέα – Καρούζου

Σχετικά