Κουκουλοφόροι γρονθοκόπησαν τον Βαρουφάκη στα Εξάρχεια – Μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό»

Επεισόδιο σημειώθηκε απόψε έξω από το εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια, με θύμα τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, έτρωγε στο γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων με στελέχη του DiEM25, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων που περνούσε απ’ έξω άρχισε να τον βρίζει, φωνάζοντάς του «έλα έξω εσύ που ψήφισες μνημόνια».

Κατά πληροφορίες, οι ίδιοι μπήκαν στο εστιατόριο και για να μην συνεχιστεί η ένταση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βγήκε έξω. Τότε του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εξ αυτών του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και στη συνέχεια, ο ίδιος τον κλώτσησε στο ίδιο σημείο.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν είχε μαζί του αστυνομική προστασία, ενώ πήγε πέζος με τη σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με σπασμένη μύτη.

Υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις μήπως υπάρχει κάποιο εσωτερικό τραύμα, ενώ, αντιμετωπίστηκε η αιμορραγία στη μύτη και τοποθετήθηκε νάρθηκας. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα, δεν χρήζει νοσηλείας και εφόσον διενεργηθούν και οι απεικονιστικές εξετάσεις και είναι καλές, θα λάβει οδηγίες και θα αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης, όταν είχε βρεθεί ξανά στο ίδιο εστιατόριο με την σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Οικονόμου: Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηρστικά ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά