Σοφία Νικολάου: Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας

Η κ. Νικολάου για λόγους ευθιξίας κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις προμήθειες αποφάσισε να μην είναι υποψήφια

Εκτός εκλογών είναι η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikastiko.gr, η κ. Νικολάου αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η κ. Νικολάου έλαβε την απόφαση να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές για λόγους ευθιξίας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα για τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Παραμένει άγνωστο αν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο και από το κόμμα της, ωστόσο δεν υπήρξε μέχρι τώρα σχετική ανακοίνωση ή πληροφορία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, καθώς θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία δεν στήριξε την υποψηφιότητά της απέναντι στις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι η κ. Νικολάου έχει στη διάθεσή της όλο το πόρισμα του ΣΔΟΕ και άλλα στοιχεία που, κατά την ίδια, την αθωώνουν πλήρως για όσα την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον της, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αποδέχεται να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, με την τραγωδία στα Τέμπη να σφραγίζει τη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις η κ. Νικολάου εκτιμά ότι οι προσωπικές βλέψεις δεν είναι πάνω από τον πόνο που νιώθουν όλοι οι πολίτες.

Πάντως, οι πληροφορίες του dikastiko.gr αναφέρουν πως πηγές της κ Νικολάου μιλούν για «γαλάζιες» παρεμβάσεις και για -ακόμα χειροτέρα- «συμβόλαια» προκειμένου να… απελευθερωθεί μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Εύβοια.

Το πρόβλημα πάντως, μετά την απόσυρση της κ. Νικολάου, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, είναι ότι ανοίγει ένας ασκός του Αιόλου αξίας… 9 δις ευρώ, όσες είναι και οι απευθείας αναθέσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξηγήσεις τώρα που «κατάφερε» να περάσει την απόσυρση της πρώην Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σχετικά