Με χαμόγελα γύρισαν οι αυτοδιοικητικοί για τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς από τη συνάντηση με τον Άδωνι

Το “καυτό” θέμα των σκουπιδιών στο τραπέζι της συνάντησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μια κρίσιμη συνάντηση στην οποία τέθηκε στο επίκεντρο το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Στερεάς Ελλάδας αλλά και τα προβλήματα ένταξης των έργων ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας και Λαμίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Θηβαίων Γεώργιος Αναστασίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης, ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων  Γιώργος Ντασιώτης, ο γενικός διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Χαράλαμπος Τσοκανής και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Νίκος Μαστροκώστας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού «στη συνάντηση που προκαλέσαμε με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Θύμιο Καραΐσκο για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, θέσαμε το αίτημα της δημόσιας χρηματοδότησης Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και λάβαμε την καθαρή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ των μονάδων Λαμίας και Χαλκίδας».

Στην ανάρτησή του επίσης ο κ. Σπανός «ευχαριστεί τον Υπουργό για την ισχυρή πολιτική βούληση και την καθαρή θέση για το τόσο κρίσιμο ζήτημα των Δήμων μας! Ευχαριστούμε, επίσης, τον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη για την ισχυρή στήριξη του αιτήματος και τη μέριμνα για επίσπευση της συνάντησης», ενώ διαβεβαιώνει πως «θα ακολουθήσει σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία όλων των φορέων για την υλοποίηση της πράξης».

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο δήλωσε σχετικά: «Είχαμε σήμερα μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στο θέμα της πορείας των έργων Διαχείρισης των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας. Τα έργα αυτά είναι αναγκαία για την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων των αποβλήτων και αφορούν όλη τη Στερεά Ελλάδα. Αυτό φαίνεται να αντιλήφθηκε ο υπουργός και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Αναμένουμε την σχετική ανακοίνωση του για να τοποθετηθούμε σχετικά».

Σχετικά