Η θεατρική ομάδα Λιβαδειάς ΆTactOI, παρουσιάζει την παράσταση ΤΖΌΡΝΤΑΝ

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Λιβαδειάς ΆTactOI , παρουσιάζει την θεατρική παράσταση ΤΖΌΡΝΤΑΝ των Άννα Ρέϋνολντς & Μόιρα Μπουφίνη. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με σειρά εμφάνισης):

Ειρήνη Γουργιώτη, Αστέρω Κουτσουλέρη, Γαρυφαλλιά Μπολοβίνη, Μαρία Γκριτζάπη, Σοφία Κοσκινά, Έλενα Ληξουργιώτη, Αφροδίτη Καλύβα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γαρυφαλλιά Μπολοβίνη  

ΦΩΤΑ/ΗΧΟΣ: Δημήτρης Λεβέντης

ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΑ/ΗΧΟΣ: Λουκάς Δελλής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αστέρω Κουτσουλέρη

Η Έμμυ Καγιά επιμελήθηκε την εικαστική πινελιά στο πρόγραμμα της παράστασης. 

Ο Θάνος Ζελενίτσας & η Denada Mpoulari τις φωτογραφίες & τα βίντεο της προώθησης του έργου.

Η ψυχολόγος Ελίνα Τρωγάδα παρείχε την πολύτιμη βοήθειά της στην προσέγγιση του ρόλου.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, Δωδεκανήσου 5 (δίπλα στα ΚΑΠΗ).                                                                                                                                        

Η θεατρική ομάδα, καταπιάνεται με αυτό το δύσκολο εγχείρημα του #ΤΖόΡΝΤΑΝ. Δύσκολο γιατί είναι αληθινό! Αληθινό, όχι απλά και μόνο επειδή πρόκειται για αληθινή ιστορία, αλλά γιατί το έργο διακατέχεται από ανθρώπινα συναισθήματα & αλήθειες που απαντάμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας. Φόβοι και ανασφάλειες ξεπροβάλουν ακάλυπτες, χωρίς την προφύλαξη που μας δημιουργεί το “σανίδι” … Αν δεν γίνουμε αληθινοί, όλο το έργο θα είναι λάθος! 

 Καλούμαστε  να  κατανοήσουμε  την  Σίρλεΰ (μία  παιδοκτόνο),-όχι  να  την δικαιολογήσουμε για την πράξη της. Να την κατανοήσουμε, για να μπορέσουμε να μπούμε στην ιδιοσυγκρασία της. Να βιώσουμε το αδιέξοδο & τον πανικό της. Να κατανοήσουμε τον λόγο της παραμονής της σε μία κακοποιητική σχέση…. 

…Σημεία των καιρών μας, δυστυχώς! Κακοποίηση γυναικών, γυναικοκτονίες & το κατ’ εξακολούθηση θύμα που μετατρέπεται στον τέλειο θύτη !!

Φεύγοντας ο/η θεατής, θα θέλαμε να αναλογιστεί το πόσο εύκολο είναι τελικά να μεταπηδήσει το θύμα, στο ρόλο του θύτη…Το πόσο εύκολο είναι τελικά, ο κάθε ένας από μας, σε συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης, ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση απέναντι σε μία κοινωνία αδηφάγα & σκληρή, να ωθηθεί σε μία τέτοια πράξη!Του φόνου!

Φεύγοντας, ας πάρουμε ναι μεν την ανακούφιση ότι ΔΕΝ είμαστε εμείς η Σίρλεΰ & ας αγκαλιάσουμε το βράδυ λίγο πιο θερμά τα παιδιά μας, αλλά την επόμενη φορά που κάποιος/κάτι μας ωθεί σε δυσχερή συναισθήματα, ας θυμόμαστε ότι μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό ή να απομακρυνθούμε από την πηγή των δυνών μας…( πριν φτάσουμε σε αδιέξοδο ).

… Και τέλος, ας θυμόμαστε, όταν βγάζουμε όλες τις κακίες μας σε κάποιο ον, ότι έτσι έχουμε & εμείς μερίδιο ευθύνης στο πάζλ της ψυχοσύνθεσής του… Ας θυμόμαστε τελικά, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι .

Ο ρόλος της Σίρλεΰ μοιράζεται σε 7 ,διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται ΟΛΕΣ επί σκηνής κατά την διάρκεια της αφήγησης. 

Σκοπός της πολυπρόσωπης επιλογής, είναι η κατανόηση από τον θεατή ότι το δράμα της ηρωΐδας δεν βαραίνει συγκεκριμένη κοινωνική τάξη, αλλά μπορεί κάλλιστα να βρεθεί δίπλα μας ή… μέσα μας.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Σχετικά