Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε Λιβαδειά και Μαυρομμάτι(φωτο)

Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λιβαδειά το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλης τέλεσε τη Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, παρουσία μαθητών των σχολείων της πόλης με τις σημαίες, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και του λαού, ενώ ντυμένοι με παραδοσιακές στολές κρατούσαν τον Σταυρό στον οποίο ορκίστηκαν ο Αθανάσιος Διάκος και οι αγωνιστές την 1η Απριλίου 1821, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας, στο μνημείο των Ηρώων, που βρίσκεται έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού και στην πλατεία που φέρει το όνομα του απελευθερωτή της πόλης Αθανασίου Διάκου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών, συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Την παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, Παρασκευή 24 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μαυρομματίου με την συμμετοχή πολλών πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης. Μετά τους Χαιρετισμούς ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

imtl.gr

Σχετικά