ΛΙΒΑΔΕΙΑ:«3ο Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»-Η παράδοση της Βοιωτίας επέστρεψε

Η παράδοση της Βοιωτίας επέστρεψε εκεί όπου όλα ξεκίνησαν και έδωσε το μεγαλύτερο μουσικό παρών, με ένα και μόνο μήνυμα, αυτό της χορευτικής ενότητας και των κοινών οραμάτων που τιμούν την πατρίδα μας.

Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Μαρτίου, 900 πλέον χορευτές όλων των ηλικιών, απ’ όλα τα μέρη της Βοιωτίας ενώθηκαν σαν ένα όπου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το «3ο Παμβοιωτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» στη Λιβαδειά.

Μία τεράστια προετοιμασία μηνών και συνεργασιών πολλών με την τελική διοργάνωση του Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς «Τα Άγραφα», που πρωτοστάτησε το 2018 με την καινοτόμα τότε ιδέα, να φέρει κοντά ανθρώπους κάθε ηλικίας, χορευτές, Πολιτιστικούς Χορευτικούς Συλλόγους, ήθη και έθιμα με άρωμα Ελλάδας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ευρυτάνων καθώς και της Οργανωτικής Επιτροπής Πολιτιστικών Δράσεων, θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους συνδιοργανωτές μας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε & την Π.Ε Βοιωτίας, τον Δήμο Λεβαδέων καθώς και για την υποστήριξη του το Επιμελητήριο Βοιωτίας, τους μεγάλους χορηγούς μας για την συνεχή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας, αλλά και τους τοπικούς χορηγούς που πάντα στέκονται δίπλα μας σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Επίσης, ξεχωριστές ευχαριστίες σε κάθε χορευτή και χορεύτρια συμμετέχοντα για την αμέριστη αγάπη που μας χάρισαν με την παρουσία τους αυτές τις δύο ιδιαίτερες για εμάς ημέρες, τα Δ.Σ όλων των συμμετεχόντων Συλλόγων για την άψογη συνεργασία καθώς και τους χοροδιδασκάλους τους που μας εμπιστεύτηκαν και συμπορεύτηκαν στην εμβληματική φετινή μας διοργάνωση.

Ευχαριστούμε θερμά τους ακούραστους και γεμάτους χαμόγελο πάντα εθελοντές μας που εξαρχής αποτέλεσαν την κεντρική δύναμη για την τελική υλοποίηση του Φεστιβάλ, την ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς για την αποκλειστική υγειονομική κάλυψη της μεγάλης αυτής εμβέλειας διοργάνωση, τους χορηγούς επικοινωνίας μας καθώς και την δυνατή φωτογραφική ομάδα μας για την διαρκή προβολή και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του πολιτιστικού διημέρου.

Τέλος, οι αφανείς ήρωες που δούλεψαν ασταμάτητα εξαρχής ώστε να μας δικαιώσει το τελικό αποτέλεσμα, η εταιρεία γραφιστικών «Χουτζούμης» και ιδιαίτερα τους Μπάμπη Χουτζούμη, Μάριο Ράπτη & Βάσια Ρασέλa, την ομάδα της ηχητικής και φωτιστικής μας κάλυψης και ιδιαίτερα τους Μάκη Καράμπελα & Γιάννη Λάμπρου για το εξαιρετικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην κεντρική παρουσιάστρια και της φετινής μας διοργάνωσης, την κα Έφη Ζάχαρη που μας τίμησε για 3η συνεχή χρονιά με την παρουσία της και όπου έδωσε για ακόμα μία φορά ξεχωριστή νότα στον αέρα του μεγάλου θεσμού μας, στα μουσικά σχήματα και τις δύο ημέρες, όπου οι πίπιζες και τα νταούλια έντυσαν μοναδικά και παραδοσιακά το άνοιγμα της διοργάνωσής μας και την κεντρική παρέλαση των χορευτών, καθώς και οι εκλεκτοί μουσικοί μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε έναν χορευτικό μαραθώνιο από το Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς μέχρι το αποχαιρετιστήριο γλέντι απονομής βραβείων Συλλόγων, στο κέντρο “RODON PALACE”.

Τα εμβληματικά αναμνηστικά της φετινής μας διοργάνωσης διαμορφώθηκαν στην τελική τους μορφή, δια χειρός τους εξαιρετικού καλλιτέχνη Νεοκλή Αραπόγλου, όπου και τον ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό το άψογο και τόσο ιδιαίτερο χειροποίητο αποτέλεσμα.

Ένα μικρό αλλά ταυτόχρονα μεγάλο πολιτιστικό ταξίδι σε μία μεγάλης εμβέλειας γιορτή της παράδοσης, μόλις τελείωσε και έβαλε γερά τις βάσεις για τον θεσμό του «4ου Παμβοιωτικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών».

Καλή αντάμωση!

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Δράσεων

& το Δ.Σ του Συλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς «Τα Άγραφα».

Σύλλογος Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα”

Σχετικά