Γαλλία: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας – Τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Νέες σοβαρές ταραχές στη Γαλλία, ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων είναι να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.

Στην περιοχή Σεν Σολίν της Γαλλίας, περίπου 30.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές και 6.000, σύμφωνα με την αστυνομία, έλαβαν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι συγκρούσεις έγιναν σε αγροτική περιοχή όπου κατασκευάζονται δεξαμενές συλλογής νερού για την άρδευση καλλιεργειών. Την αντίθεσή τους σε αυτές τις κατασκευές έχουν εκφράσει οικολογικές και αριστερές οργανώσεις.

Η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί και περίπου 3.000 αστυνομικοί επενέβησαν για να την διαλύσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν συγκρούσεις σώμα με σώμα οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ατόμων τόσο από την πλευρά των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών.

Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται, ενώ πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ζωή ενός τουλάχιστον διαδηλωτή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τα σοβαρά αυτά επεισόδια κατέκριναν τα κόμματα της Αριστεράς καταγγέλλοντας την άσκηση βίας από την πλευρά των αστυνομικών αρχών, ενώ η γαλλική κυβέρνηση τα αποδίδει σε πράξεις βίας περίπου 1000 διαδηλωτών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά