Σε ύφεση η φωτιά στη Φθιώτιδα-Προειδοποίηση από την πυροσβεστική

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και τον κίνδυνο μεγάλων πυρκαγιών. Τις τελευταίες ώρες η πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές εστίες, ανάμεσά τους δύο μεγάλες φωτιές σε Κόρινθο και Φθιώτιδα.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Δερβένι Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Η φωτιά καίει δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί στην περιοχή.
Φωτιά στη Φθιώτιδα

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη όλη τη νύχτα για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά στη Φθιώτιδα. Η φωτιά ξέσπασε στη Μενδενίτσα και στα Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες μαζί με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. 

Τα ξημερώματα πάντως οι άνεμοι κόπασαν και έτσι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

Προειδοποίηση από την πυροσβεστική

Έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε «θερμή εργασία στην ύπαιθρο» εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι οι άνεμοι αναμένονται να φτάσουν τα 8-9 μποφόρ, κάνοντας την ευκολότερη την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών. Γι’ αυτό προχώρησε σε σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο.

Σχετικά