Τσίπρας από Αλίαρτο: “Η στήριξη της πρωτοποριακής έρευνας για την παραγωγή τροφίμων είναι ο δρόμος για το αύριο”

Στην Αλίαρτο  βρέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στη Βοιωτία ο Αλέξης Τσίπρας και εκεί είχε την ευκαιρία να δει τα αποτελέσματα και να ενημερωθεί ,από τον πρύτανη κ.Σπ. Κίντζιο,για τις δραστηριότητες του πρωτοποριακού ερευνητικού έργου “Ευφυής Γεωργία και Κυκλική Βιοοικονομία – SmartBIC” στο Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε  πως “η στήριξη της έξυπνης και πρωτοποριακής έρευνας για την παραγωγή τροφίμων, έχοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές πιέσεις, τις πολιτικές συνθήκες και την αστάθεια της αγοράς, είναι ο δρόμος για το αύριο”.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

“Η επίσκεψή μου στο νομό Βοιωτίας συνέπεσε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, οδήγησε τη χώρα και την πλειοψηφία των πολιτών σε πολλαπλά αδιέξοδα. Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η σύντομη βόλτα μου στην αγορά της Λιβαδειάς αποτύπωσε αυτό που συναντώ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: Ο λογαριασμός δε βγαίνει ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στον κόσμο της.

Στην Ελλάδα που μας αξίζει, στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε, προοπτική, ελπίδα και αξία θα δώσουν οι άνθρωποι της γνώσης και της δημιουργίας.

Το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ θεμελίωσε τον ενιαίο χώρο εκπαίδευσης και έρευνας.

Χθες, είχα τη χαρά να δω τα αποτελέσματα και να ενημερωθώ για τις δραστηριότητες του πρωτοποριακού έργου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από τον κ. Πρύτανη.

Το ερευνητικό έργο «Ευφυής Γεωργία και Κυκλική Βιοοικονομία – SmartBIC» αφορά τη δημιουργία μιας σύγχρονης ερευνητικής υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τις Τεχνολογίες και τα Συστήματα Ευφυούς Αγροτικής Παραγωγής και Κυκλικής Βιοοικονομίας.

Είναι ένα έργο που επιβεβαιώνει τη διαχρονική εξωστρέφεια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τη σημαντική συμβολή του στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας – και όλα αυτά με τη συνεργασία των καθηγητών και νέων ερευνητών.

Ο κύριος στόχος των Ενεργών Εργαστηρίων, όπως αυτός που επισκέφθηκα, είναι να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον για την προώθηση του πεδίου της έρευνας, που έχει ως επίκεντρο τον χρήστη όσον αφορά την εξοικείωσή του με την έξυπνη και καινοτόμο γεωργία.

Η στήριξη της έξυπνης και πρωτοποριακής έρευνας για την παραγωγή τροφίμων, έχοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές πιέσεις, τις πολιτικές συνθήκες και την αστάθεια της αγοράς, είναι ο δρόμος για το αύριο”.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φωτογραφίες εδώ facebook.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας από Λιβαδειά:Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που δεν βγαίνει-ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά