Σύγκρουση ελικοπτέρων στις ΗΠΑ – Πληροφορίες για εννέα νεκρούς

Δύο ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στο Κεντάκι το βράδυ της Τετάρτης (29/03), όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Η τύχη των χειριστών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, σύμφωνα με τους New York Times. Τα δύο ελικόπτερα συνετρίβησαν στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι ενώ υπάρχουν αναφορές για εννέα νεκρούς.

Σε δήλωσή του στο BBC, εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι δύο ελικόπτερα  HH60 Blackhawk  συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια «μιας αποστολής ρουτίνας εκπαίδευσης». «Η κατάσταση των μελών του πληρώματος είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή», είπε και συμπλήρωσε: «Η διοίκηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στη φροντίδα των μελών της υπηρεσίας και των οικογενειών τους».

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21:35 τοπική ώρα (01:35 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί έως και εννέα άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, έγραψε στο Twitter ότι αναμένεται να υπάρχουν θύματα από το δυστύχημα και πως στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και του τμήματος διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες. Η στρατιωτική βάση Fort Campbell βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κομητεία Trigg. Τα εμπλεκόμενα ελικόπτερα προέρχονται από την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, η οποία είναι η μόνη μεραρχία αεροπορικής επίθεσης στον αμερικανικό στρατό και έχει σταλεί σε ζώνες συγκρούσεων διεθνώς.

Σχετικά