Κλειστή η αγορά της Θήβας, στις 29 Απριλίου ημέρα εορτασμού του πολιούχου της πόλης

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών σας ενημερώνουν ότι για το έτος 2023 ο εορτασμός του Πολιούχου της Πόλης μας Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένη θα εορτασθεί στις 29 Απριλίου ημέρα Σάββατο.
Σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα του 1932 την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου θεωρείται ΑΡΓΙΑ για τα όρια του Δήμου μας με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.
Παρακαλούμε για την εφαρμογή και την τήρηση του νόμου ως ημέρα ΑΡΓΙΑ για όλη την πόλη.

Επίσης ο καθορισμός της 1ης Μαΐου με τον νόμο 4468/2017 ως υποχρεωτικής αργίας σημαίνει ότι κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, εκτός των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων γενικότερα.

Εάν κατά την ημέρα αυτή δεν λειτουργήσει η επιχείρηση, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο θα πάρουν το ημερομίσθιό τους χωρίς καμιά προσαύξηση, ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό θα λάβουν κανονικά τον μισθό τους. Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα εργαστούν την Πρωτομαγιά, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιο τους και προσαύξηση 75% υπολογισμένη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δείτε το πρόγραμμα

Στις 29 Απριλίου γιορτάζει ο πολιούχος της Θήβας Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετικά