Πλήθος κόσμου στον Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου ο Aρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Το εσπέρας της Πέμπτης Διακαινησίμου 20 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου, με την συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεώς μας, των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών που κατέκλυσαν την Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα ανέλυσε το στίχο “ἰδοὺ γὰρ ἦλθε διὰ τοῦ Σταυροῦ, χαρὰ ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ” από την προσευχή “Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενοι”, καθώς και το αναφερόμενο στην Παναγία: “Τὸ τοῦ Ὑψίστου, ἡγιασμένον θεῖον σκήνωμα Χαῖρε· διὰ σοῦ γὰρ δέδοται ἡ χαρά, Θεοτόκε τοῖς κραυγάζουσιν· Εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξίν, ὑπάρχεις πανάμωμε Δέσποινα” και αναφέρθηκε στη χαρά που ήρθε στον κόσμο με την Ανάσταση του Κυρίου για την σωτηρία των ανθρώπων τονίζοντας ότι η χαρά ήρθε δια του Σταυρού πάνω στο οποίο θυσιάστηκε ο Κύριος για την σωτηρία όλου του κόσμου, καθώς και τη χαρά που βίωσε η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας όταν είδε Αναστημένο τον Υιό και Θεό της.

imtl.gr

 Ανήμερα τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ  έγινε η περιφορά της Εικόνας πέριξ της Ιεράς Μονής

Πλούσιο φωτορεπορτάζ στη σελίδα μας στο .facebook.

Σχετικά