Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας για την Πρωτομαγιά

ε συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά καλεί το Εργατικό Κέντρο της Θήβας στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα, 137 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, γιορτάζουμε και τιμάμε την 1η ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν με το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες στο Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 1936, οι ήρωες της Καισαριανής το 1944 και όλους τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ενάντια στις πολιτικές, που φτωχοποιούν τους πολλούς και συσσωρεύουν το πλούτο στους λίγους μέσα από την ποδηγέτηση των λαών και των κινημάτων.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο χτύπημα της ζωής τους σε όλο τον κόσμο και αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο μαζικά, με μεγαλύτερη ορμή για να γίνει το δίκιο μας πράξη. Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο σε μια σειρά χώρες όπως και στη χώρα μας, με τις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις του Μάρτη 2023 για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών που με πείσμα κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνεται η απάντηση σε όλους όσους εγκληματούν απέναντι στις ζωές μας που πασχίζουν να μας πείσουν ότι το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης είναι μονόδρομος.

Στην φετινή Πρωτομαγιά κυρίαρχο αίτημα μας είναι τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, σε μια περίοδο που έχει γίνει πια κανόνας να χάνει ένας εργάτης τη ζωή του κάθε τρεις μέρες και δεκάδες να σακατεύονται ενώ παράλληλα διεκδικούμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ισοπέδωσαν εργασιακά δικαιώματα/κατακτήσεις δεκαετιών καθώς και την προστασία της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτο-μαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ..

Σχετικά