Μακελειό στο Βελιγράδι: Αυτός είναι ο 14χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο – Το προμελετημένο σχέδιο

Παιδί γιατρών ο 14χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο στο Βελιγράδι

Τον θάνατο έσπειρε ένα 14χρονο αγόρι στο σχολείο Vladislav Ribnikar στο Βελιγράδι, πυροβολώντας και σκοτώνοντας οκτώ συμμαθητές του και τον φρουρό του σχολείου.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στη Σερβία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Μπράνκο Ρούζιτς σε έκτακτο συνέδριο με αφορμή την τραγωδία.

Ο Kosta Kecmanovic μπήκε το πρωί της Τετάρτης στο κτίριο φορώντας μαύρη κουκούλα ανοίγοντας πυρ κατά του φύλακα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τους μαθητές και τους καθηγητές του.

Λίγο μετά τηλεφώνησε στο 192 της σερβικής αστυνομίας και ενημέρωσε για την αποτρόπαια πράξη του, λέγοντας «ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο 14χρονος δράστης πυροβολούσε με δύο πιστόλια το ένα εκ των οποίων ήταν CZ 99 ενώ στο ντουλάπι του βρέθηκαν και βόμβες μολότοφ.

Όπως αποκαλύπτουν τοπικά μέσα είναι παιδί γιατρών και μάλιστα γιος διακεκριμένου ακτινολόγου.

Ο Veselin Milic, επικεφαλής της αστυνομίας του Βελιγραδίου, αποκάλυψε πως ο 14χρονος δράστης είχε φτιάξει λίστα με τα θύματά του.

Φαίνεται πως ο Kosta K. ετοίμαζε λεπτομερώς τοι σχέδιό του το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το παιδί σχεδίαζε την επίθεση εδώ και καιρό. Πήρε τα πιστόλια από το διαμέρισμα του πατέρα του, όπως και βόμβες μολότοφ.

Είχε φτιάξει ένα σκίτσο για το πώς θα έμπαινε και πώς θα έφευγε από το σχολείο, ενώ είχε σχεδιάσει ποιους θα σκοτώσει.

Παιδιά μέσα στα αίματα

«Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα», ανέφερε ένας μάρτυρας.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Πήρε το όπλο του πατέρα του

Σύμφωνα με όσα γράφουν τα σερβικά μέσα, το αγόρι φαίνεται να είχε μελετήσει προσεκτικά το αιματηρό του σχέδιο.

Όλα έβαιναν ομαλά. Το αγόρι είχε παρακολουθούσε κανονικά το μάθημά του όταν ξαφνικά γύρισε σπίτι να πάρει τα όπλα τα οποία ανήκαν στον πατέρα του.

Στη συνέχεια γύρισε σπίτι και διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Τα θύματα της επίθεσης

Ο Ντράγκαν Βλάχοβιτς ήταν ο πρώτος που πέθανε όταν ο ανήλικος μπήκε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί.

Εργαζόταν για πολλά χρόνια ως φύλακας στο σχολείο «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ». Οι μαθητές τον λάτρευαν και είχε εξαιρετική σχέση μαζί τους.

Ο Kostas K. έπεσε πρώτα πάνω του όταν μπήκε στο σχολικό κτίριο με δύο όπλα και τον σκότωσε επί τόπου.

Στη συνέχεια έτρεξε στην τάξη της ιστορίας όπου σκότωσε οκτώ μαθητές και τον καθηγητή ιστορίας που δίδασκε.

Σχετικά