Ο όμιλος Σαρακάκη σχεδιάζει εργοστάσιο παραγωγής Steyr στην Ελλάδα (+video)

Το εργοστάσιο θα καλύπτει ανάγκες για συναρμολόγηση και παραγωγή όχημα τύπου Stayer. Ίσως και θέμα μηνών η τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσει η κατασκευή του στην Ελλάδα…

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2023. Μία έκθεση στην οποία έδωσαν το παρών κορυφαίες εταιρείες του κόσμου που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα τόσο με εξοπλισμό όσο και με οχήματα.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσε και ο Όμιλος Σαρακάκη, όχι με… Honda και Mitsubishi αλλά με την εταιρεία Arquus. Η συγκεκριμένη είναι μία γαλλική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται για περισσότερα από 100 χρόνια στον τομέα της κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων.

Ο Όμιλος Σαρακάκη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Arquus καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο συνεργασίας προκειμένου να φτιαχτεί εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στην παραγωγή του φορτηγού γενικής χρήσης VLRA, το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα απαρχαιωμένα Stayer.

Αποκαλυπτικός στις δηλώσεις του ο Ιώννης Σαρακάκης

‘Έχει νόημα μία τέτοια επένδυση”

Όπως θα ακούσετε τον Ιωάννη Σαρακάκη να λέει χαρακτηριστικά, συζητιέται ακόμα και το ενδεχόμενο, σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, να κατασκευάζονται μέρη των στρατιωτικών οχημάτων της εν λόγω εταιρείας στη χώρα μας. «Θεωρώ ότι έχουμε σοβαρές πιθανότητες (σ.σ να φτιαχτεί εργοστάσιο στην Ελλάδα). Οικονομικά έχει νόημα μία τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία αλλά και για το στρατό που θα προκύψει η ασφάλεια του εφοδιασμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακάκης και συνέχισε: «Είμαστε σε συνεννόηση και με κάποια άλλη χώρα που πιθανός να συνδυάσουμε τις ανάγκες των δύο χωρών».

Οι ειδήσεις είναι αποκαλυπτικές και οι τελικές αποφάσεις ίσως είναι και θέμα μηνών προκειμένου να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά όσα αποκάλυψε ο Ιωάννης Σαρακάκης. Να σημειώσουμε πως ο ελληνικός όμιλος, διαθέτει μεγάλη εμπειρία από παραγωγές οχημάτων κάτι άλλωστε που έκανε παλαιότερα σε μεγάλους όγκους.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Ιωάννη Σαρακάκη αναφορικά με την κατασκευή εργοστασίου στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα:

newsauto.gr

Σχετικά