Σπείρα με 97 απάτες έβγαλε πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ – Θύματα και στη Βοιωτία

Δώδεκα νέες περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2021, καθώς στις 85 απάτες που είχαν διαπράξει τα μέλη της προστέθηκαν άλλες 12 ανεβάζοντας τη συνολική λεία τους σε 2.166.400 ευρώ.

Οι 12 νέες περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης, αφορούσαν το διάστημα από τις 5 Ιουνίου ως και τις 3 Ιουλίου του 2022 και είχαν αποφέρει στους απατεώνες άλλα 116.400 ευρώ.

Οι δράστες έπειθαν μέσω τηλεφώνου επιχειρηματίες του τουρισμού ή ακόμη και γιατρούς να τους δώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους, δήθεν για να καταθέσουν χρήματα, ενώ εξαπατούσαν και ιδιώτες με αγγελίες για την πώληση ή την αγορά οχημάτων.

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί στις 23 Ιουνίου του 2022, με ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις που εκτελέστηκαν σε περιοχές της Κορινθίας και της Βοιωτίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρίπολης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Βοιωτίας.
Τότε, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 22 ως 32 χρόνων μεταξύ των οποίων ένας 28χρονος που είχε ηγετικό ρόλο.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο