Το ΠΑΣΟΚ ως επόμενο “αντίπαλο δέος” της Νέας Δημοκρατίας

Η παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρατήσει στις τάξεις του την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία της ιστορικής κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που μετά το 2012 τον στήριξε, διαμορφώνει συνθήκες “μεγάλης επιστροφής” για τους πολίτες αυτούς, στο Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μετά το σοκ των εκλογών της 21ης Μαϊου, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που είναι ευδιάκριτο, τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση, όσο και στο… σάστισμα εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και μια εβδομάδα μετά το ταπεινωτικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου άλλωστε, εξόχως αυτοπροσδιοριστικό της ασυμμετρίας ανάμεσα στην ψυχολογία και τις προτεραιότητες της κοινωνίας και τις… εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες βουλευτές του εξακολουθούν να αυτοαποκαλούνται… βουλεύτριες. Μόνο εκείνες. Κανενός άλλου κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται ήδη ως το επόμενο “αντίπαλο δέος” της Νέας Δημοκρατίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποδεικνύεται ο… μεγάλος χορηγός του.

Σχετικά