Βουδαπέστη: Συναγερμός για κοράκια που επιτίθενται σε ανθρώπους – Σοβαροί τραυματισμοί

Ένα από τα θύματά τους χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι

Συναγερμός έχει σημάνει τον τελευταίο καιρό στη Βουδαπέστη καθώς κοράκια επιτίθενται σε ανθρώπους και σκύλους, προκαλώντας τους μάλιστα σοβαρούς τραυματισμούς.

Αυτή την περίοδο τα κοράκια φροντίζουν τα μικρά τους. Έτσι θα επιτεθούν σε οτιδήποτε θεωρούν ύποπτο. Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, δήμος προειδοποιεί ότι τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή τη στιγμή. Για να τα πιάσουν τώρα χρησιμοποιούν παγίδες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτά.

«Τα κοράκια είναι επιθετικά αυτή την εποχή γιατί προστατεύουν τα μικρά τους. Δεν ανέχονται ανθρώπους ή σκύλους κοντά στις φωλιές Μείνετε μακριά από τις τοποθεσίες φωλεοποίησης τους», προειδοποίησαν οι αρχές της περιοχής.

Μάλιστα, ένα από τα θύματά τους χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αιμορραγία στο κεφάλι, ενώ οι αρχές της 13ης περιφέρειας της ουγγρικής πρωτεύουσας έλαβαν αρκετές αναφορές για επίθεση από κοράκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Nepszava», τα κοράκια είναι επιθετικά από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου όταν υπερασπίζονται τους νεοσσούς τους.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν από έναν χρόνο, νηπιαγωγεία δέχθηκαν επίθεση από κοράκια στην περιφέρεια.

Σχετικά