Εθνικός Λιβαδειάς: Ιστορική ημέρα, το πρώτο ματς συνδυάστηκε με νίκη-πρόκριση (φωτο)

Η ομάδα της Λιβαδειάς επικράτησε 66-58 του Πανελευσινιακού για την Α’ φάση του κυπέλλου και συνδύασε με νίκη-πρόκριση το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας της!

“Ιστορική” η σημερινή ημέρα (Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου) για τον Εθνικό Λιβαδειάς!

Η νέα, ουσιαστικά ομάδα (σε πολλά πράγματα και όχι μόνο στο όνομα) έδωσε το πρώτο της, επίσημο, αγώνα και αυτός συνδυάστηκε με νίκη!

Η ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. της σεζόν 2022-2023 και θα αγωνιστεί (μέσω “wild card”) στο πρωτάθλημα της “National League 1” (Β’ Εθνική), για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον αγώνα που έδωσε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Λιβαδειάς, με αντίπαλο την ομάδα του Πανελευσινιακού (που επίσης θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της “National League 1”), για την 1η αγωνιστική, της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2023-2024, επικράτησε με 66-58 και έτσι πήρε μια ιστορική νίκη και ταυτόχρονα μια ιστορική πρόκριση!

Μπροστά σε αρκετούς φίλου του μπάσκετ κι από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο από την Λιβαδειά, ανάμεσά τους και λίγους φίλους της φιλοξενούμενης, οι δυο ομάδες μπήκαν κάπως… μουδιασμένες (μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας) και έτσι με την λήξη του α’ δεκάλεπτου οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1 πόντο.

Στο β’ δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Βούλγαρη (γνωστού από το πέρασμά του από την Α.Ε.Λ.) ήταν καλύτεροι, οι παίχτες του Νίκου Μάρκου ήταν πολλοί άστοχοι κι έτσι στην ανάπαυλα βρέθηκαν με εξι (6) πόντους πίσω.

Στα πρώτα λεπτά του γ’ δεκάλεπτου η εικόνα του ματς κινήθηκε, πάνω – κάτω, στο ίδιο τέμπο, αλλά περίπου στα μέσα του οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να… αντέχουν και τελικά με την λήξη του να είναι και πάλι μπροστά με 2 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι, βελτίωσαν κατά πολύ τα ποσοστά τους στην επίθεση και έβγαλαν ένταση στην άμυνα με αποτέλεσμα με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού κιόλας και με καλάθι και βολή (γκολ-φάουλ) του Δημητριάδη, να περάσουν μπροστά στο σκορ (52-51).

Στην συνέχεια τάπα του Μαράντου στην άμυνα και αντεπίθεση και μεγάλο τρίποντο του Ματζιώρη στην επίθεση και η διαφορά πήγε στους τέσσερις (4) πόντους (55-51) και… αυτό ήταν!

Με σωστές άμυνες και ευστοχία στην επίθεση ξέφυγαν στο σκορ κι έφτασαν την διαφορά ακόμη και στους 12 πόντους για να λήξει, τελικά, το ματς με διαφορά 8 πόντων (το επιμέρους σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν 17-7!) και έτσι ο Εθνικός να πάρει μια ιστορική νίκη και μια ιστορική πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 14-15, 27-33, 49-51, 66-58.

Εθνικός Λιβαδειάς (Μάρκου): Γαρμπής 10 (2), Σταμούλης, Καρακατσάνης 6, Μαράντος 3, Μέξης 13 (10 ριμπ.), Κόλλιας, Ντάλλης 8 (1), Φύκας, Μαντζιώρης 8 (1), Δημητριάδης 18 (8 ριμπ.).

Πανελευσινιακός (Βούλγαρης): Νίκου 4, Πουρής, Μάνιας 7 (1), Ντακούλιας 11 (1), Μανωλάτος 5 (1), Κρασάκης 7, Σταμέλος, Μόρφος 4, Παπαφλωράτος 4, Ρεκουνιώτης 7, Καραϊσκος 3 (1), Μαγιντόμπε 6 (1).

Διαιτητές: Κούλης Χ., Κούλης Κ., Τούσης.

Σχετικά