Κακοκαιρία Elias: Πού θα χτυπήσει σήμερα – 112 σε Λάρισα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Εύβοια

Η κακοκαιρία που θα συνεχίστει και σήμερα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσει, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Για την αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων αργά τη νύχτα οι δυνάμει της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν στη Θεσσαλία, ενώ στον Βόλο μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων μέχρι τα μεσάνυχτα είχε δεχθεί 800 κλήσεις και πραγματοποίησε πέρισσότερες από 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπιζόντουσαν κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά.

Ειδικότερα, στη Μαγνησία επιχειρούν 280 πυροσβέστες με 99 οχήματα καθώς και η 2η, 4η και 8η ΕΜΑΚ, με λέμβους και 2 άρματα καθώς και η 1η και 2η ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμει και ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και Hummer.

Στη Λάρισα επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα, στην Καρδίτσα 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα καθώς και η 5η ΕΜΑΚ και 1 άρμα.

Στα Τρίκαλα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και στη Φθιώτιδα 130 πυροσβέστες με 28 οχήματα.

Στην Εύβοια επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα καθώς και η 7η ΕΜΑΚ με λέμβους και 1 άρμα αλλά και η 7η ΕΜΟΔΕ.

Ενδεικτικό του πόσο δύσκολη ήταν η νύχτα το γεγονός ότι μετά τα μεσάνυχτα εστάλησαν τέσσερα μηνύματα από το 112 για εκκένωση 14 χωριών και οικισμών σε Μαγνησία, Λάρισα και Φθιώτιδα.

Σχετικά