Το 1ο ΓΕΛ Θήβας πρωτεύει ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές συμμετοχές

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας έλαβε μέρος σε δράση προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με θέμα την κλιματική κρίση και κυρίως την πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

Οι μαθητές αφού ενημερωθήκαμε για τις στρατηγικές που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, μέσω διαδικτυακής ημερίδας από τον κ. Παναγιώτη Τσολακίδη (επαγγελματία περιβάλλοντος-Σύμβουλο ανάπτυξης, μέντορα της εκπαιδευτικής κοινότητας “100 mentors”) και σε συνεργασία με το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, σχεδιάσαμε τις ελληνικές προτάσεις.
Η πρώτη πρόταση, που τέθηκε σε ψηφοφορία, σχετιζόταν με την θεσμοθέτηση των Ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων, μιας ειδικής σήμανσης που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από αξιολόγηση και η οποία περιλαμβάνει τον βαθμό της << Έξυπνης Διοίκησης>> με βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας χωρίς αντίτιμο στο περιβάλλον.

Στην δεύτερη πρόταση, που καταθέσαμε, έγινε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δίκτυα ( ευρωπαϊκά δίκτυα πόλεων , οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ευρωπαϊκών σχολικών προγραμμάτων και δίκτυα πολιτισμού), ώστε να υιοθετηθούν σωστές «πράσινες» πρακτικές οι οποίες θα αξιολογούνται από θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και τέλος θα υλοποιούνται από τα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ε.Ε.


Και οι δύο προτάσεις του σχολείου αποκόμισαν θετικά σχόλια, με την πρώτη εκ των δύο, να ψηφίζεται ως η καλύτερη από τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές – εταίρους μας ( Ιταλία, Γαλλία ,Σλοβενία ,Κροατία).
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΕΛΙΝΑ Α2

Συμμετείχαν οι μαθητές:
Κυριάκου Ανδρέας (γ2), Νίκα Πέννη, Γιαννακοπούλου Μάντω, Παναγιωτόπουλος Γιώργος (β3), Κατσιμίχα Αγγελική, Κουτσοβασίλης Παναγιώτης ς(α1), Σταλίκα Σταυρούλα, Μαργαρίτη Μελίνα, Θεοδοσίου Αναστασία, Μπόγρη Ιωάννα (α2), Πέππα Ευτυχία, Καταπόδη Αναστασία (α3), Σκούρτα Ευγενία, Ταρώνη Ηλιάνα, Τριανταφύλλου Δημήτρης (α4).
Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Μπαλτάς Ανδρέας, Κούτση Μαρία, Βενιζέλου Ηρακλεία

Σχετικά