Εκλέχτηκαν τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ορχομενού

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού, κατά την οποία εκλέχτηκαν με φανερή ψηφοφορία τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και με μυστική ψηφοφορία τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ορχομενού.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο κ. Γιάννης Ζυγογιάννης, πρώτος εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη «Ενότητα, με το βλέμμα στο μέλλον», με ρεκόρ ψήφων που δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στον Δήμο Ορχομενού.

Μετά την φανερή ψηφοφορία, η σύνθεση του Προεδρείου, με πλειοψηφία 14 ΝΑΙ αντίστοιχα και για τα τρία μέλη του, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Λάμπρος Ρόδης «Ενότητα, με το βλέμμα στο μέλλον»,
Αντιπρόεδρος: Επαμεινώνδας Τσιγαρίδας «Επανεκκίνηση Τώρα» 
Γραμματέας: Μαρία Ξηρογιάννη «Ενότητα, με το βλέμμα στο μέλλον»,

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Ρόδης πραγματοποίησε την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της 5μελούς Δημοτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία από την οποία αναδείχθηκε η εξής σύνθεση:

Γιώργος Τζαβάρας, Δήμαρχος – ως Πρόεδρος
Γιάννης Ζυγογιάννης  
Κώστας Τσεκούρας 
Βούλα Καράλη  
Γρηγόρης Γαλάνης  

Αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εκλέχθηκαν:

Μάκης Μονοχάρης 
Δημήτρης Κόκκινος  
Κώστας Πανταζάκος 
Ελένη Αρβανιτάκου 

«Ευχαριστώ τους Δημότες του Δήμου Ορχομενού που με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στο νέο Δημοτικό μας Συμβούλιο και τα μέλη του ΔΣ που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος είναι, εκ της θέσεώς του, ένα θεσμικό πρόσωπο και μ` αυτή την ιδιότητα δηλώνω την πρόθεσή μου να είμαι Πρόεδρος σύσσωμου του ΔΣ και διαθέσιμος για όλους τους Δημότες μας», δήλωσε με το πέρας της ειδικής συνεδρίασης ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης.

Σχετικά