Ιατρικός Σύλλογος Θηβών:Να σταματήσουν άμεσα οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Θήβας

Μετακίνηση αναισθησιολόγου

          Είναι γνωστό πως η ύπαρξη αναισθησιολόγου σε καθημερινή βάση είναι αναγκαία για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία ενός νοσοκομείου. Τόσο για να εξυπηρετεί τα χειρουργεία που γίνονται, όσο όμως και για έκτακτα περιστατικά ( πχ αναπνευστικές ανεπάρκειες, ανακοπές κ. α) ήδη νοσηλευόμενα ή προσκομιζόμενα στο Τ.Ε.Π.

           Δε μπορεί, λοιπόν , να υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι πως ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του

Νοσοκομείου της Θήβας, όταν όχι μόνο δε διασφαλίζουν την καθημερινή παρουσία αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο, αλλά επιπλέον φροντίζουν  να μετακινούν τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου προκειμένου να καλύψουν ανάγκες άλλων νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ.

          Εν πρώτοις, είναι απαράδεκτο να μην προβαίνουν στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ώστε να στελεχωθεί πλήρως το αναισθησιολογικό τμήμα, κάτι που οδηγεί τόσο σε επισφαλή εφημέρευση όσο και σε περιορισμό των χειρουργικών επεμβάσεων. Συγκεκριμένα, ενώ τα χειρουργεία θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν, εξυπηρετώντας τον πληθυσμό της πόλης μας, περιορίζονται τελικά σε λιγότερες ημέρες, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο κρίσιμης σημασίας είναι η παρουσία της συγκεκριμένης ειδικότητας εφόσον χρειαστεί επείγουσα διασωλήνωση για να σωθεί η ζωή κάποιου ασθενούς.

             Εν δευτέροις, είναι το λιγότερο προσβλητικό να συμπεριφέρονται στους γιατρούς σα σε σύγχρονους  ‘νομάδες’  και να τους μετακινούν (πολλές φορές αξιοποιώντας «εντέλλεσθε») για να «μπαλώσουν» τα κενά των νοσοκομείων με προχειρότητες. Δεν μπορεί ένας γιατρός να περιφέρεται με μια βαλίτσα στο χέρι κάθε μέρα σε άλλο νοσοκομείο ,εις βάρος της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής αλλά και της ψυχικής του ηρεμίας. Στα εξαντλητικά ωράρια και στους καθηλωμένους μισθούς , έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια και οι αναγκαστικές μετακινήσεις διαφόρων ειδικοτήτων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

         Ζητούμε να σταματήσουν άμεσα οι αναγκαστικές μετακινήσεις και τα «εντέλλεσθε» των

συναδέλφων καθώς και να στελεχωθούν πλήρως όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

                             Φιλιώ Πρωτόπαπα                                                  Λουκάς Ανανίκας

Σχετικά