Μια «γροθιά» οι Δικηγόροι της Θήβας-Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο-Στάχτη στα μάτια το μεταβατικό Εφετείο

Με σύνθημα “Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο Θήβας”, ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο,εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργησή του.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας.

Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ!

Η κυβέρνηση αποφάσισε με το σχέδιο νόμου για το νέο «Δικαστικό Χάρτη» να υποβαθμίσει και σε αμέσως επόμενη φάση να καταργήσει το Πρωτοδικείο της Θήβας.

Όσα λέγονται περί «επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης» πολύ απλά δεν ισχύουν στην περίπτωση της Θήβας. Το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Θήβας δικάζουν σε πολύ συντομότερους χρόνους συγκριτικά με την πλειοψηφία των δικαστηρίων της χώρας.

Κανένα αντικειμενικό κριτήριο δε λήφθηκε υπόψη!!!! Η σημαντική δικαστική ύλη, οι κτηριακές εγκαταστάσεις, η λειτουργία των δεύτερων μεγαλύτερων φυλακών της χώρας στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου, όλα πήγαν περίπατο…

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο στόχος είναι ένας: Να ψηφιστεί γρήγορα το νομοσχέδιο για να εκταμιευθεί η δόση των 250 εκατομμυρίων ευρώ από το «Ταμείο Ανάκαμψης». Με αποτέλεσμα η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τον απλό κόσμο να γίνεται δυσκολότερη και ακριβότερη.

Αντίστοιχα, το επιχείρημα ότι το Πρωτοδικείο θα μετατραπεί σε «Περιφερειακό» απλά ρίχνει στάχτη στα μάτια: Όλες οι οργανικές θέσεις των δικαστών και των υπαλλήλων μεταφέρονται στη «μητροπολιτική έδρα», επομένως το «Περιφερειακό» απλά θα παραμείνει για λίγα χρόνια ως παράρτημα, μέχρι να καταργηθεί πλήρως. Η πείρα των ΔΟΥ το επιβεβαιώνει πλήρως.

Το κλείσιμο άλλης μίας νευραλγικής δημόσιας υπηρεσίας στη Θήβα, τα σχέδια για ακόμη περισσότερες «συγχωνεύσεις» το επόμενο διάστημα πρέπει τώρα να σημάνουν συναγερμό:

Αν δεν το θυμούνται να το μάθουν: Το Πρωτοδικείο ιδρύθηκε το 1935, μετά από παλλαϊκούς και ανυποχώρητους αγώνες όλης της περιοχής, με το αίτημα «Πρωτοδικείο ή Θάνατος». Αυτήν την παρακαταθήκη όχι απλώς δεν την ξεχνάμε, αλλά θα την ξανακάνουμε πράξη!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας

Δείτε ακόμα

Boρίδης:Πρωτοδικείο στη Λιβαδειά, έδρα μεταβατικού Εφετείου στη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά