Η αδικία που εξαιρεί τα Χώστια από τις αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί

Η αδικία που εξαιρεί τα Χώστια από τις αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και την οποία συνυπογράφουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώ να συμπεριληφθούν τα Χώστια στις  αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες κατέκαψαν 35.000 στρέμματα στην περιοχή και πολλούς ελαιώνες.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η ύποπτη και ανεξήγητη επιλογή της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα Χώστια από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποζημίωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων λόγω ζημιών από τις πυρκαγιές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2023.

Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να διορθώσει την απαράδεκτη παράλειψη, και να μην εφαρμόσει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην κατανομή των αποζημιώσεων που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς μετά την καταστροφή της περιουσίας τους!

Η Ερώτηση διαθέσιμη εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1noMCy-2Ance-NshssvGUzTzimVA9BlE7/edit?usp=drivesdk&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά