Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει-Απάντηση στην καταγγελία Γιάννη Ταγκαλέγκα

Απάντηση στην καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Γιάννη Ταγκαλέγκα, περί προσπάθειας φίμωσης του στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου (12/2), δίνει η δημοτική αρχή με σχετική ανακοίνωση.

Τα αίματα άναψαν για τα καλά στη διάρκεια της συνεδρίασης από εκατέρωθεν αντεγκλήσεις δημοτικών  πλειοψηφίας και μειοψηφίας με αποτέλεσμα η πρόεδρος Νάνσυ Χέβα να διακόψει τη συνεδρίαση για μερικά λεπτά.  Ωστόσο το κλίμα παρέμεινε εκρηκτικό και η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Γιάννης Ταγκαλέγκας, σε τοποθέτηση του, επιχείρησε να μιλήσει για θέμα που είχε προηγηθεί προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Καραμάνη και της προέδρου που υποστήριξαν ότι είναι εκτός θέματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει:

Με αφορμή την διακοπή της συνεδρίασης της 12ης Φεβρουαρίου 2024, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Ταγκαλέγκα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων και η Δημοτική Αρχή, σεβόμενοι τον θεσμό και τους συναδέλφους μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Ταγκαλέγκα στο παραλήρημά του και τις προσωπικές στρατηγικές του. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. ισχύει για όλους.

Ως πρώην δήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Πρόεδρος μπορεί να διακόψει τον ομιλητή «αν εκφεύγει του θέματος ή εκτρέπεται σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις». Και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι έκανε…

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 69, παρ. 1 του νόμου 3852/2010 η Πρόεδρος μπορεί να ζητήσει την αποβολή κάθε προσώπου που διαταράσσει την συνεδρίαση.

Ωστόσο η πρόεδρος του Δ.Σ. κρατώντας χαμηλούς τόνους, προτίμησε αρχικά να διακόψει για 5 λεπτά και στη συνέχεια, εφόσον ο κ. Ταγκαλέγκας δεν συμμορφώθηκε με τον κανονισμό διέκοψε την συνεδρίαση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνει!

Θα λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την παραγωγή έργου και όχι με βάση τις προσωπικές στρατηγικές και τις φιλοδοξίες του καθενός.

Δείτε την καταγγελία του πρ.δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα

Γιάννης Ταγκαλέγκας:Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης μου από τον Δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο

Σχετικά