Ομολογία ενοχής και πανικού το μπαράζ των «καρατομήσεων», αλλά οι πολιτικές ευθύνες βρίσκονται ψηλότερα!

Η απόσυρση της κας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κου Σταυριανουδάκη, και η αποπομπή του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, κου Θεοδωρόπουλου, αποδεικνύουν την ενοχή και τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της στο ευρωπαϊκών διαστάσεων σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων.

Η άλωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης από τον ασύδοτο κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για την εξασφάλιση εκλογικών πλεονεκτημάτων, έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή φαινόμενα εκφυλισμού των θεσμών και της λειτουργίας της δημοκρατίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την εκτροπή αυτή και ζητήσαμε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών. Η διερεύνηση των ευθυνών για τις διαρροές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  προφανώς θορύβησαν την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, και τον Πρωθυπουργό, κο Μητσοτάκη, και προέβησαν σε αυτές τις «καρατομήσεις»…

Όμως, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την αρμόδια Υπουργό εκκρεμεί, και επιβάλλει την παραίτησή της!

                                                                                                                                                    Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά