Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Γεωργίου Π. Ντασιώτη, για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Συμπολίτισσες- Συμπολίτες

Διακόσια και πλέον χρόνια, πέρασαν από τότε που η φράση Ελευθερία ή Θάνατος αντήχησε στα βουνά, στους κάμπους και τις Θάλασσες της Πατρίδας μας.

Ήταν η στιγμή που η αποφασιστικότητα ενός λαού συμπυκνώθηκε σε αυτές τις δύο λέξεις και πέτυχε το αδύνατο. Να νικήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να κατακτήσει την Ελευθερία του.

“Για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”, ως αιτία του ξεσηκωμού, έγραψε ο ποιητής, εκφράζοντας το συλλογικό φρόνημα των αγωνιστών της, δίνοντας ταυτόχρονα και το Εθνικό μας αφήγημα έναντι του εχθρού. Δεν υπάρχει Επανάσταση χωρίς αιτία και λαός χωρίς ταυτότητα.

Η νίκη των προγόνων μας, είναι διαχρονικό μήνυμα πως τον καθοριστικό ρόλο δεν τον παίζει η αριθμητική υπεροχή, ούτε το πλήθος των όπλων, αλλά η μάχη για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. 

Η μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων, αποδεικνύει πολύ συχνά πως στα ιδεώδη βρίσκεται η ισχύς.

Το Έθνος μας απέκτησε την ανεξαρτησία του, με τους αγώνες και το αίμα των προγόνων μας, ενώ η διατήρησή της είναι διαρκές στοίχημα όλων μας, ειδικότερα σήμερα στο ρευστό παγκόσμιο περιβάλλον. 

Οι ένοπλες δυνάμεις μας ανταποκρίνονται επάξια σε τούτο το καθήκον και σίγουρα η σκέψη μας είναι κοντά τους. Όμως η Πατρίδα χρειάζεται την προστασία και υπηρεσία όλων μας, στον τομέα που ο καθένας υπηρετεί. Η προστασία του Περιβάλλοντος, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη στους αδύναμους, η εξάλειψη της βίας, η ορθολογική διαχείριση των πόρων,  είναι τα σύνορα που ο καθένας από όλους εμάς προστατεύει και διασφαλίζει την προκοπή της.

Με αυτό τον τρόπο αποκτά νόημα η θυσία των προγόνων μας και η Πατρίδα αποκτά την περηφάνεια που της αξίζει.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σχετικά