Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Θίσβης και Καπαρελλίου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ανεξέλεγκτη επέκταση ΑΠΕ και ΠΟΑΥ

Ανήσυχοι οι κάτοικοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ανεξέλεγκτη επέκταση ΑΠΕ και ΠΟΑΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σε συνάντηση που έγινε στην Αλυκή την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, και στην οποία συμμετείχαν οι Επιτροπές Αγώνα Πολιτών της Αλυκής, του Καπαρελλίου-Αγ. Βασιλείου, της Ελλοπίας, της Ξηρονομής, της Δομβραίνας, των Χωστίων-Σαράντη αποφασίσθηκε:

1. Ο συντονισμός του αγώνα των κατοίκων των χωριών και οικισμών που γειτνιάζουν με τον Κορινθιακό Κόλπο και ανήκουν στον Δήμο Θηβαίων κατά της ενεργειακής λαίλαπας, των ΑΠΕ, των επίγειων και των πλωτών φωτοβολταϊκών και των ιχθυοκαλλιεργειών, που κατακλύζουν την ξηρά και την θάλασσα, καταστρέφουν το περιβάλλον και τον τόπο και επιβαρύνουν τους κατοίκους του χάριν των κερδών των ξένων επενδυτών.

2. Το κάλεσμα των κατοίκων όλων των χωριών και οικισμών ώστε να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότεροι και να δυναμώσουν την λειτουργία και την δράση των τοπικών Επιτροπών, που είναι προϋπόθεση για το δυνάμωμα του γενικότερου αγωνιστικού συντονισμού δράσης των κατοίκων της περιοχής, μιας και τα προβλήματα είναι κοινά.

3. Ορίσθηκε η νέα συνάντηση του Συντονιστικού στο Καπαρέλλι, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 11 π.μ. εν όψει της συζήτησης της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της εγκατάστασης ΑΠΕ στο Μαύρο Σπιθάρι των κατοίκων Καπαρελλίου-Αγ. Βασιλείου.

Σχετικά