Η Νέα Δημοκρατία διαγράφει τον Μιχάλη Ταμήλο για τις δηλώσεις του για τα Τέμπη

«Οι δηλώσεις του δεν έχουν θέση στο κόμμα» – Εκτός ΝΔ ο Μιχάλης Ταμήλος, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν δηλώσεις του για την εθνική τραγωδία

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στη διαγραφή του πρώην βουλευτή της, Μιχάλη Ταμήλου, λόγω δηλώσεών του για την τραγωδία των Τεμπών οι οποίες σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουμε μαντήλια να κλαίμε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν και 800 γεννήθηκαν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Θέλει να βρει δουλειά…», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να ανακοινώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία».

Τη διαγραφή του πρώην βουλευτή Τρικάλων αποφάσισε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά