Στο έλεος της στεγαστικής κρίσης: Έχει αλλάξει έξι φορές σπίτι σε πέντε μήνες με ένα μωρό στην αγκαλιά

«Δεν αντιλαμβάνεται κανείς πώς σε επηρεάζει το αίσθημα της αστάθειας, ειδικά με ένα μικρό παιδί».

Οξύνεται όσο περνάει ο καιρός η παγκόσμια στεγαστική κρίση, με όλο και περισσότερα άτομα να δυσκολεύονται να βρουν κατοικία με προσιτά ενοίκια.

Δεν είναι δε και λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών που έχουν πεταχτεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Μια οικογένεια με ένα μωρό από το Ντέβον μίλησε για τη μάχη της να βρει ένα προσιτό σπίτι.

Η Charlotte Cheshire, μητέρα του 16 μηνών Σίδνεϊ, είπε ότι είχαν μετακομίσει έξι φορές από τον Οκτώβριο του 2023.

Το άγχος της έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που της έχει προκαλέσει απώλεια μαλλιών και τώρα φοράει περούκα

Είπε ότι μια ανασκόπηση του Συμβουλίου του North Devon (NDC) την έκρινε «εσκεμμένα άστεγη», αλλά η ίδια διέψευσε αυτό.

Η Charlotte, 29 ετών, μοιράστηκε όσα βιώνει αναζητώντας κατοικία στο BBC.

«Δεν θα το ευχόμουν αυτό σε κανέναν – αυτή ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου», είπε.

«Οι άνθρωποι λένε: «Θα βρεις κάπου σύντομα», αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αντιλαμβάνονται πώς σε επηρεάζει το αίσθημα της αστάθειας, ειδικά με ένα μικρό παιδί».

«Ένιωσα φοβισμένη»

«Ζούσα στο Μπάρνσταπλ σε ένα διαμέρισμα με τον σύντροφό μου, μηχανικό υδραυλικών και συντήρησης και το μωρό μας.

«Ήμουν σε άδεια μητρότητας από τη δουλειά μου σε ένα κατάστημα παιχνιδιών όταν έπρεπε να αφήσουμε το τελευταίο μας σπίτι με ενοίκιο και επικοινωνήσαμε με το δημοτικό συμβούλιο για βοήθεια και συμβουλές επειδή δεν μπορούσαμε να βρούμε κάπου αλλού που θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά.

»Ήταν προγραμματισμένο να φύγουμε στις 20 Οκτωβρίου 2023. Το συμβούλιο είπε ότι μπορούσαμε να πάμε σε ένα B&B στο Ilfracombe, με ένα υπνοδωμάτιο και ένα κοινό ψυγείο.

»Μετακομίσαμε στο B&B στο Ilfracombe τον Οκτώβριο του 2023, υπήρχαν κάμερες παντού, οι σκάλες ήταν τόσο απότομες που χρειαζόμουν βοήθεια με το καροτσάκι του μωρού, το οποίο δεν είχε πού να παίξει. καθόμασταν όλοι στα κρεβάτια μας, τρώγαμε γεύματα στο φούρνο μικροκυμάτων. Δεν ήταν κατάλληλο περιβάλλον για το παιδί.

«Με απέλυσαν από τη δουλειά και το άγχος και το κυνήγι του σπιτιού συνεχίστηκε.

«Τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν από το άγχος, τα ξύρισα και άρχισα να φοράω περούκα. Στις 12 Νοεμβρίου, μας τοποθέτησαν σε ένα πάρκο διακοπών».

Η ζωή με ένα μωρό σε πάρκο διακοπών

«Ήταν τόσο αβέβαιο – δεν ξέραμε αν το συμβούλιο επρόκειτο να έρθει και να μας διώξει.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε για ενοικιαζόμενα. Έχω δει πολλά δίκλινα με 1.200£ ή ακόμα περισσότερα, δεν υπάρχουν πολλά για 800£, που είναι αυτό που θα χρειαζόμασταν.

«Στη συνέχεια λάβαμε ένα email από το Συμβούλιο του North Devon σχετικά με την απόφαση ότι ήμασταν σκόπιμα άστεγοι. Είπαν ότι είχαμε 28 ημέρες για να βρούμε τη δική μας κατοικία.

«Συνεχίσαμε να ψάχνουμε, πηγαίναμε σε καθημερινές επισκέψεις σπιτιών, ο Κένι έπαιρνε πολλές άδειες από τη δουλειά.

«Κάθε φορά που βρίσκαμε κάτι που μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά, υπήρχε κάποιος άλλος που μπορούσε να πληρώσει έξι μήνες προκαταβολικά, εμείς δεν μπορούσαμε.

«Την ημέρα που έπρεπε να φύγουμε, ένιωσα φόβο, ανησυχία, μαζέψαμε τα πράγματά μας, παραδώσαμε τα κλειδιά μας και βρεθήκαμε σε αδιέξοδο».

Μέχρι σήμερα η Charlotte δεν έχει καταφέρει να βρει σπίτι για εκείνη και την οικογένειά της ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρει προσωρινή στέγαση στον καναπέ ενός συγγενούς της, μέχρι να μπορούν να βρουν αδιέξοδο στο πρόβλημα.

Σχετικά