Μάκης Παπαδόπουλος από Λιβαδειά:Να γεμίσουν οι κάλπες των  ευρωεκλογών με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

  “Να γεμίσουν οι κάλπες των  ευρωεκλογών με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια, για δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, για σταθερή, ακλόνητη, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση”, κάλεσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 10 Απρίλη σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!  Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών», που διοργάνωσε η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Η πρώτη για την πόλη της Λιβαδειάς μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας, όπου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν εργαζόμενοι κι εκπρόσωποι συνδικάτων, βιοπαλαιστές αγρότες κι επαγγελματίες, νέοι και συνταξιούχοι, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν πλάι πλάι με τους κομμουνιστές στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.

Στους αγώνες αυτούς και τις προοπτικές συμπόρευσης με το ΚΚΕ που δημιούργησαν, στάθηκε ανοίγοντας την εκδήλωση η Λιάνα Καραβασίλη γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

“Το κάλεσμα ενίσχυσης στο ΚΚΕ και συμπόρευσης μαζί του, από εκείνο των άλλων κομμάτων το χωρίζει άβυσσος…

Γιατί εμείς, ως ΚΚΕ, μπορούμε και κοιτάμε το λαό μας, όλους εσάς στα μάτια… γιατί δεν κοροϊδέψαμε, δεν υπερασπιστήκαμε τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας όπως τις λένε, κάθε φορά που ψάχνουν άλλοθι για να απορρίψουν δίκαια αιτήματα, δεν σπείραμε αυταπάτες για εξανθρωπισμό του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν ωραιοποιήσαμε την «αγία- μεγάλη- ευρωπαϊκή οικογένεια» όπου δήθεν όλοι οι λαοί θα ζούσαν με ειρήνη, με ευημερία, με καλούς μισθούς, με χαμηλές τιμές, με ανάπτυξη για όλους κι άλλα τέτοια εύηχα.

Και εδώ, στη Λιβαδειά, μπήκαμε μπροστά σε κάθε αγώνα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. Μπήκαμε μπροστά σε κάθε κινητοποίηση για οποιοδήποτε μικρότερο ή μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια, στους αγώνες για το μεροκάματο, για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη στις διεκδικήσεις για τη στελέχωση του νοσοκομείου της πόλης και τόσα άλλα. Όχι ευκαιριακά και για το θεαθήναι, όπως προχτές θαυμάσαμε την πολυμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς που ήρθε στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου για να φωτογραφηθεί και να ψέξει ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους ότι «είναι λίγοι και πού είναι οι υπόλοιποι», λες και δεν ξέρουν ότι είναι η δική τους πολιτική που συνεχίζει και πάει παραπέρα η ΝΔ, που έχει ξεγυμνώσει τα νοσοκομεία και η καθημερινή τους λειτουργία γίνεται ουσιαστικά στα επίπεδα του προσωπικού ασφαλείας κι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αφήσουν τα πόστα τους ούτε στιγμή…

Όμως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως τέχνη όλων αυτών, είναι να υπονομεύουν με κάθε τρόπο τους αγώνες και να εμφανίζονται πριν τις εκλογές σαν «την αλεπού στο παζάρι» που «τι γυρεύει άραγε»;;;….

Αλλά και η πολύτιμη για το σύστημα πολιτική εφεδρεία του φασισμού, αυτό το πολυεργαλείο που ρίχνεται για να χτυπήσει και να εκφοβίσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να διαδώσει τον αντικομμουνισμό, να εμφανίσει σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες κυβερνήσεις ως το μικρότερο κακό, να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυασρέσκεια, βρήκε και στη Λιβαδειά είτε υποστήριξη είτε συνειδητή ανοχή από τη δημοτική αρχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που παρέμειναν εκκωφαντικά άφωνες… Όλοι τους εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με την συνειδητή τους επιλογή και στάση ότι τάχα στα πλαίσια της δημοκρατίας ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει,  προσπάθησαν να δώσουν χώρο στους φασίστες να δράσουν, μολύνοντας με το ρατσιστικό-φασιστικό τους δηλητήριο την πόλη.

Κι ας κάνουν πως κόπτονται και στεναχωριούνται για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρώπη…

Όμως, λογαριάσανε χωρίς τον ξενοδόχο… τον λαό της πόλης της Λιβαδειάς, που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, -κι είμαστε περήφανοι γι αυτό- τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της πόλης τους στείλαμε πίσω στα λαγούμια τους, κάνοντας πράξη το γνωστό   «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»!

Αποδείξαμε πως στη Λιβαδειά των αγώνων, στη Λιβαδειά της αντίστασης και της θυσίας, δεν χωράνε ούτε οι φασίστες, ούτε όσοι τους ανέχονται και τους ξεπλένουν”.

“Επιλέγουμε σταθερή, ακλόνητη λαϊκή αντιπολίτευση”

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Μάκης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στα κάλπικα διλήμματα και το εμπόριο ελπίδας και φόβου που προβάλλουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα όσο πλησιάζουμε στην κάλπη των ευρωεκλογών για να εγκλωβίσουν και να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και του λαού, αναφέροντας:

“Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός ανακήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές και έθεσε προκλητικά το εξής δίλημμα:

Αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο που μας έφερε ως εδώ και ο οποίος οδηγεί στην «ευημερία για όλους», όπως μας διαβεβαίωσε, ή θα ξεστρατίσουμε σε επικίνδυνους πειραματισμούς.

Και ποιος είναι αυτός ο δρόμος;

Η συνεχής ενίσχυση απ’ το κράτος και τα ταμεία της ΕΕ των επενδύσεων, των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των ομίλων, με την υπόσχεση ότι τα οφέλη θα διαχυθούν προσεχώς σ’ όλη την κοινωνία. Η εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, που τάχα αποτελεί την ασπίδα για τα δικαιώματά μας.

Αυτό το παραμύθι, αυτό το εμπόριο ελπίδας και φόβου αναπαράγουν όλο και πιο έντονα τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος. Από κοντά τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, απ’ την αμαρτωλή, ξεπεσμένη σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, ως το Βελόπουλο που παριστάνει τον «αντισυστημικό», όλοι τους προτείνουν να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, στις ίδιες ράγες, αλλά να αλλάξουμε μηχανοδηγό. (…)

Εμείς σας καλούμε να σκεφτείτε με βάση και την πείρα σας, πού οδήγησε τη δική σας ζωή αυτός ο δρόμος, πού οδηγεί το μέλλον, ποιος είπε την αλήθεια στο λαό και ποιοι προσπαθούν συνεχώς να τον εξαπατήσουν.

Η αλήθεια με τη γλώσσα των αριθμών είναι ότι στη Στερεά Ελλάδα η ανεργία το 2022 πλησίασε το 14% (13,8%) και ότι πάνω από 20 χιλιάδες είναι άνεργοι πάνω από δύο χρόνια. (…)  Η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό του πληθυσμού της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο ακραίας φτώχειας, πλησίασε το 23% (22,8%) και αυξήθηκε απ’ το 2019 που είχε ήδη φτάσει στο 20%.

Και τι απαντά προκλητικά η κυβέρνηση;

Ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι γιατί η Περιφέρεια της Στερεάς έχει συγκριτικά ένα απ’ τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας.

Δε θα διαλύσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους

Αυτός είναι ο δρόμος που η κυβέρνηση μας καλεί να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και να μην «ξεστρατίσουμε». Ο δρόμος που θα θυσιάζουμε εμείς καθημερινά τις ανάγκες μας για τα κέρδη τους.

Και δε μιλάμε μόνο για το εισόδημά μας. Μιλάμε για την υγεία μας και την ίδια της ζωή μας. (…)

Για τα δημόσια νοσοκομεία ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει ξανά και ξανά τις ίδιες υποσχέσεις, την ίδια κοροϊδία, ότι θα καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και σε υποδομές και ότι θα αναβαθμιστούν επιτέλους τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Όλοι αγανακτούμε βλέποντας τη μια κυβέρνηση μετά την άλλη να ακολουθούν μια κάλπικη πολιτική προσλήψεων με απαράδεκτους μισθούς, που αφήνει στην πράξη κενές τις μόνιμες θέσεις εργασίας και τις αναγκαίες ειδικότητες.

Έτσι φτάσαμε να πεθαίνει εδώ στην περιοχή μια 50χρονη από έλλειψη αναισθησιολόγου και να συνεχίζονται οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων απ’ τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας. Έτσι φτάσαμε στη μετακίνηση γενικών γιατρών απ’ τα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου και Διστόμου για να καλυφθούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Γι’ αυτό και διαμαρτύρονται δίκαια οι νοσοκομειακοί γιατροί, ότι δεν τους έφταναν τα εξαντλητικά ωράρια και οι καθηλωμένοι μισθοί, υποχρεώνονται πλέον σε αναγκαστικές μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Τι κάνει για όλ’ αυτά η σημερινή κυβέρνηση; Προχωρά ακόμα πιο αποφασιστικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και μας επιφυλάσσει το ρόλο του πελάτη στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο τιμοκατάλογος έχει ήδη ανακοινωθεί από 300 έως 2.000 ευρώ άμεση πληρωμή και τα υπόλοιπα θα τα δώσουμε ως ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Αν δεν έχουμε, θα περιμένουμε μήνες και χρόνια στις λίστες της ντροπής, με κίνδυνο να χάσουμε τη ζωή μας περιμένοντας.

Αντίστοιχα θα πρέπει να περιμένουν για πολύ οι μαθητές να λύσει το κράτος ακόμα και τα στοιχειώδη στεγαστικά τους προβλήματα και τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Να περιμένουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς που στοιβάζονται σε άθλιες εγκαταστάσεις, χωρίς αντισεισμική θωράκιση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου που στεγάζονται σε κτίριο που δεν έχει κατασκευαστεί για σχολείο και δε διαθέτει πραγματικό studio.

Να περιμένουν οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν στο άθλιο καθεστώς του αναπληρωτή.

Και εδώ το κράτος κάνε νέα βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εμπορευματοποίησης. Όπως η εκμίσθωση για 15 χρόνια σε ΚΟΙΝΣΕΠ και η μετατροπή απ’ το Δήμο Δίστομου ενός δημόσιου σχολείου σε ΣΔΙΤ στο Στείρι Βοιωτίας.

Συνένοχα όλα τα κόμματα του συστήματος.

Φίλες και φίλοι,

όλα τα κόμματα του συστήματος, ιδιαίτερα αυτά της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας είναι συνένοχα γι’ αυτή την εγκληματική πολιτική σε βάρος των αναγκών μας. Όλοι συμφωνούν με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Τις προωθούν μαζί και τις ψηφίζουν μαζί. Και όσο περισσότερο συμφωνούν, τόσο σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης διαμάχης για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Όλοι μαζί προώθησαν την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, τον τεμαχισμό του μεταφορικού έργου σε ιδιωτική και κρατική εταιρία και τώρα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τις επιλογές που βρίσκονται πίσω απ’ το έγκλημα στα Τέμπη.

Είναι όμως όλοι συνένοχοι για τη χρόνια υποστελέχωση, τον κατακερματισμό των λειτουργιών, τη μη εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων των εταιριών, τον ελλιπή κρατικό έλεγχο. Είναι συνένοχοι για όλα τα «τέκνα της απελευθέρωσης» και της εμπορευματοποίησης.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τα ατυχήματα που προηγήθηκαν, όπως στο Άδενδρο το 2017 και την ακινητοποίηση και σύγκρουση επιβατικού συρμού εδώ στη Λιβαδειά το 2022 με 12 τραυματίες και 820 επιβάτες εγκλωβισμένους μέσα στη νύχτα χωρίς θέρμανση.

Όλοι μαζί συμφώνησαν και προώθησαν την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας και την πράσινη μετάβαση που οδήγησε στην αύξηση της ενεργειακής φτώχειας απ’ τη μια και στα υπέρογκα κέρδη των πράσινων ομίλων απ’ την άλλη. (…)

Η ΕΕ του πολέμου

Πάνω απ’ όλα τα κόμματα του συστήματος και στις σοσιαλδημοκρατίας είναι συνένοχα για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την ώρα που δυναμώνουν τα τύμπανα του πολέμου και η φωτιά επεκτείνεται απ’ το έδαφος της Ουκρανίας ως τη Μέση Ανατολή.

Γνωρίζουμε πόσο αιματοβαμμένη είναι η ιστορία της δολοφονικής μηχανής πολέμου του ΝΑΤΟ. Όμως και αυτοτελώς η ΕΕ προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην κατεύθυνση της πολεμικής προετοιμασίας. Όχι μόνο με την εμπλοκή στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας και τη στήριξη της σφαγής του λαού της Παλαιστίνης απ’ το Ισραήλ.

Αλλά και με ισχυρή χρηματοδότηση των στρατιωτικών εξοπλισμών απ’ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και άλλους μηχανισμούς που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η Ελλάδα ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ εκτός από ορμητήριο σφαγής άλλων λαών, όπως σήμερα γίνεται με τα παιδιά της Παλαιστίνης, κινδυνεύει να γίνει στόχος, στην περίπτωση μιας μεγάλης σύγκρουσης, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των ενεργειακών ομίλων, της άρχουσας τάξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ρίχνει λάδι στη φωτιά, απ’ τις πρώτες μέρες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Με αποστολές οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, που απ’ τη μια μας βάζουν στο στόχαστρο της αντίπαλης συμμαχίας και απ’ την άλλη μειώνουν την αποτρεπτική στρατιωτική ισχύ της χώρας. Έφτασε στο σημείο να στείλει στην Τσεχία με προορισμό την Ουκρανία βλήματα που περιέχουν την απαγορευμένη χημική ουσία του «λευκού φωσφόρου». Την ίδια ώρα παζαρεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα με την Τουρκία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Όλα τα κόμματα του συστήματος, είτε συμφωνούν ανοιχτά είτε σιωπούν, είναι συνεργοί στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μάλιστα ο Κασσελάκης ξεπέρασε ακόμα και τον Μητσοτάκη στην υποστήριξη της μετατροπής της χώρας σε αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτηρίζει ως «Ιερή Συμμαχία». Αυτή είναι η κατάντια τους.

Υπάρχει άλλος δρόμος

Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στο μύθο ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί, να γίνει πιο φιλολαϊκή η ΕΕ και τόνισε ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ο δρόμος της ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Σχετικά με την υπεροχή του σοσιαλισμού ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Οι εργαζόμενοι δε θα αναζητούσαν δουλειά μέσα στη ζούγκλα της αγοράς και της εκμετάλλευσης.

Δε θα αγωνιούσαν αν θα λήξει η προσωρινή σύμβαση εργασίας και θα βρεθούν ξανά στην ουρά των ανέργων.

Δε θα ζούσαν μέσα στην ανασφάλεια για το αν θα βρεθεί κάποιος επενδυτής για να συνεχιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με γνώμονα το υψηλό κέρδος του.

Δε θα εξαρτιόταν η αξιοποίηση του εγχώριου ορυκτού πλούτου και των εγχώριων ενεργειακών πηγών, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή απ’ τα συμφέροντα των μεγαλομέτοχων των ομίλων.

Για παράδειγμα, με βάση την παραγωγή σιδηρονικελίου, θα προχωρούσε η παραγωγή στη χώρα ανοξείδωτου χάλυβα και πολλών απαραίτητων προϊόντων για τη ναυπηγοεπισκευή, τον ιατρικό εξοπλισμό, τις οικιακές συσκευές και πολλές άλλες χρήσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα κατανέμονταν σχεδιασμένα στις διάφορες μονάδες με μέριμνα για την προληπτική προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, με διασφαλισμένο επαρκή ελεύθερο χρόνο.

Δε θα αγωνιούσαν για το αν θα έρθει έγκαιρα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όταν κινδυνεύει η ζωή τους, για το αν θα υπάρχουν στο νοσοκομείο οι κατάλληλες ειδικότητες, αν θα έχουν να πληρώσουν για να μην περιμένουν μήνες να εξεταστούν ή να χειρουργηθούν στις λίστες της ντροπής.

Σταθερή, ακλόνητη λαϊκή αντιπολίτευση

Με την ψήφο στο ΚΚΕ δηλώνουμε ότι δε δίνουμε τη συγκατάθεσή μας, δεν επικροτούμε, δε συμφωνούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που μας έφερε στη σημερινή μας κατάσταση.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ καταδικάζουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα της κάλπικης αντιπολίτευσης, όχι μόνο για ό,τι έκαναν ως τώρα, αλλά και για τα νέα εγκλήματα που ετοιμάζουν σε βάρος μας.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι θέλουμε και μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ επιλέγουμε σταθερή, ακλόνητη, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση και ενισχύουμε τη δύναμη που μπαίνει μπροστά για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Φίλες και φίλοι,

μπορούμε να γεμίσουμε τις κάλπες με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια. Μπορούμε να βγάλουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό εδώ στη Λιβαδειά και σ’ όλη την Ελλάδα.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Καλό αγώνα και καλή δύναμη!”.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από συνδικαλιστές, εργαζόμενους, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες που συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα, δίνοντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι τη μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής,  που στην πράξη κι όχι στα λόγια συμπορεύονται με το ΚΚΕ και δίνουν μαζί  του και τη μάχη των ευρωεκλογών.

Στη συμβολή των μελών και φίλων του ΚΚΕ στους αγώνες τον εργαζομένων και του λαού της περιοχής, αλλά και στο να αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό και βηματισμό το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, στάθηκε ο Κώστας Κολιούσης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και του σωματείου οικοδόμων επαρχίας Λιβαδειάς και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας οικοδόμων Ελλάδας, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη και δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. «Κοινός παρονομαστής για όλους μας, ήταν και είναι ότι είμαστε εργάτες, ότι όσο και να προσπαθούν να μας χωρίσουν σε δεξιούς-αριστερούς-κεντρώους, εμάς όλους μας ενώνει η ίδια η τάξη μας κι ότι εμείς παράγουμε τα πάντα ενώ οι λίγοι φουσκώνουν τις τσέπες τους» τόνισε. «Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη,  με ομοψυχία, ενότητα, οργάνωση και καθημερινό αγώνα ο καθένας απ` το μετερίζι του να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις στηρίζουν κι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, πηγαίνοντας μας ολοένα προς την εξαθλίωση και να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Το σύνθημα ¨Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό¨ είναι επίκαιρο όσο ποτέ» κατέληξε.

Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες προς όφελος των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, στάθηκε ο Γιάννης Δράκος, νέος αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διονύσου και μέλος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στο μπλόκο του Κάστρου στις πρόσφατες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις. Σημείωσε επίσης ότι όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή ψήφισαν την ΚΑΠ και όλες οι κυβερνήσεις την εφάρμοσαν, ενώ τόνισε πως μόνο το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών. «Το κεφάλι ψηλά, μην κοιτάμε τα πόδια, αγωνιζόμαστε στο χωράφι για καλή σοδειά, παλεύουμε στον δρόμο για φιλοαγροτική πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην επίθεση που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται η δημόσια εκπαίδευση με την εμπορευματοποίηση κάθε βαθμίδας της γνώσης και την απαξίωση της επαγγελματικής και οικονομικής υπόστασης των εκπαιδευτικών που επέβαλαν τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενες κυβερνήσεις ακολουθώντας τις κατευθύνσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε, η Φωτεινή Μητσικώστα εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να δυναμώσουν οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων από τις πολιτικές που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάθηκε στην παρέμβαση του ο Γιώργος Στάντζος, αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση. Τόνισε μεταξύ άλλων το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που αποτελεί προαπαιτούμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης, προσδιορίζοντας ότι την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, βιοπαλαιστές επαγγελματίες οδηγούνται στον αφανισμό, ενώ υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την μεγάλη πανεργατική απεργία της 17ης Απρίλη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια τη Λάρυμνα όπου χτυπά η καρδιά των αγώνων της εργατικής τάξης, με τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Σχετικά