Με επιτυχία η δράση καθαρισμού της ευρύτερης περιοχής της Κρύας(φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση καθαρισμού της ευρύτερης περιοχής της Κρύας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη περιβαλλοντική δράση της εθελοντικής ομάδας «Αλλά – ΖΟΥΜΕ την Πόλη Μας», τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι απλοί πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών.

Η δράση περιελάμβανε περιποίηση των δρόμων που οδηγούν στο μαγική περιοχή της Κρύας ώστε αφενός να είναι καθαροί και όμορφοι και αφετέρου να δημιουργηθεί θετική διάθεση στον επισκέπτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα έγινε καθαρισμός των οδών Στρατηγού Ιωάννου και Ελ. Βενιζέλου,  των παραποτάμιων χώρων από το πάρκινγκ της οδού Τσόγκα μέχρι την πρώτη γέφυρα της Κρύας και στον πεζόδρομος της οδού Ορφέως.

Επίσης έγινε καθαρισμός παρτεριών και φύτευση λουλουδιών και φυτών.

Τα βασικά εργαλεία και υλικά τα παρείχε ο Δήμος Λεβαδέων.

Στο ίδιο πλαίσιο σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και ο Α.Χ.Ο.Λ Βοιωτίας  προχώρησαν σε καθαρισμό του Κάστρου.

Έγινε καθαρισμός στο μονοπάτι που οδηγεί στο Κάστρο και ευρεία αποψίλωση του εσωτερικού χώρου.

«Από το χέρι μας περνάει να κάνουμε την διάφορά» ήταν το σύνθημα των διοργανωτών και πράγματι η διαφορά έγινε αισθητή.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Νιώθω πολύ περήφανος και χαρούμενος! Το εθελοντικό κάλεσμα που κάναμε πριν από δύο εβδομάδες με το σύνθημα «Αλλα – Ζουμε την πόλη μας» άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και, μακριά από την κριτική του πληκτρολογίου έπιασαν σκούπες, σκαλιστηράκια και χλοοκοπτικά κι άλλαξαν μέσα σε ένα πρωινό την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Κρύας και του Κάστρου μας, δίνοντας συγχρόνως το παράδειγμα και σε όλους τους άλλους».

Και συμπλήρωσε: «Γιατί η πόλη είμαστε Εμείς. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί!

Γιατί είναι στο χέρι μας να Αλλάξουμε την πόλη μας. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς και υπόσχομαι να συνεχίσουμε με συνέπεια και με περισσότερη δύναμη όλες τις εθελοντικές δράσεις και να τις επεκτείνουμε σύντομα και στα χωριά μας»

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο