ΠΑΣΟΚ Θήβας για το Πρωτοδικείο-Η κυβέρνηση αγνόησε τις δυο φυλακές και τις μεταναστευτικές δομές

Το σχέδιο νόμου για την πολυδιαφημισμένη αναδιάταξη του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Εβδομάδα των παθών, μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους.
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες, σχέδια επι χάρτου και «επιτελικές» αποφάσεις του πεζοδρομίου, αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο της Θήβας.

Ξεκίνησε η συζήτηση για Περιφερειακό Πρωτοδικείο και κατέληξε σε Παράλληλο, αφού ονόμασαν ως Περιφερειακά Πρωτοδικεία τα Ειρηνοδικεία.
Κυβέρνηση που απογείωσε την αλαζονεία, αγνοεί την λογική και τον ορθολογισμό, αποκαλύπτεται ως η κυβέρνηση της πιρουέτας.
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποδείξεις προχειρότητας, επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η κυβέρνηση των συμφερόντων και του βλέποντας και κάνοντας, χωρίς συγκεκριμένη πολιτική γραμμή και όμοια κριτήρια στον δικαστικό χάρτη.

Γραμμή που αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τον βαθμό πιέσεων των τοπικών κομματικών παραγόντων της.
Η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θήβας σε «παράλληλο», αποτελεί αποκλειστικά πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αγνοήσει και Βασικό κανόνα από τα κριτήρια της παγκόσμιας Τράπεζας, που αποκλείουν το Πρωτοδικείο Θήβας από τους κανόνες ενοποίησης, λόγω ύπαρξης φυλακών και μεταναστευτικών δομών στην επικράτεια ευθύνης του.
Φυσικά, τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ακόμα στέκονται άφωνα και έκπληκτα σε ολόκληρη τη Βοιωτία, αλλά κυρίως στη Θήβα. Δεν έχουν καταφέρει να αρθρώσουν ουσιαστικό λόγο για το ζήτημα του Πρωτοδικείου Θήβας. Η κομματική πειθαρχία κυριαρχεί.
Η κυβέρνηση αγνόησε τις δυο φυλακές και τις μεταναστευτικές δομές.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει το νομοσχέδιο.
Καταγγέλλουμε την σχεδιασμένη πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να υποβαθμίσει το Πρωτοδικείο Θήβας και συνολικά την πόλη.

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο