Ντασιώτης:Με την φωτιά δεν παίζουμε-Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγία Τριάδα Λιβαδειάς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και δυνάμεις του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας-ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ !!!

Με πολύ δυνατό άνεμο, σε δύσβατη αγροτοδασική περιοχή στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας του Δήμου Λεβαδέων, ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες, σήμερα Μ. Παρασκευή, φωτιά.

Κινητοποιήθηκαν σημαντικές επίγειες δυνάμεις της Π.Υ, εναέρια μέσα, οχήματα του Δήμου, με την παρουσία του Δημάρχου και Αντιδημάρχων και φυσικά η Π.Ε. Βοιωτίας , ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, με μισθωμένα οχήματα.

Το περιστατικό ελέγχθηκε από την Π.Υ.,υπό την καθοδήγηση του Διοικητή του Νομού, ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΟΥ,, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούσαν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ σοβαρό, με κίνδυνο για τον Ελικώνα, αλλά και τα γύρω χωριά.

Δε γνωρίζω την αιτία, αλλά είναι βέβαιο πως κάποιο χέρι άναψε τη φωτιά, είτε από πρόθεση, είτε από αφέλεια, προκειμένου να κάψει κλαδέματα.

Υπενθυμίζω πως από 1η Μαΐου ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ενώ τονίζω πως οι ΠΟΙΝΕΣ, ακόμη και αν δεν υπάρχει πρόθεση εμπρησμού, ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΕΣ.

Εφιστώ την προσοχή όλων να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις των αρχών και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ !!!

Σχετικά