Επιστροφή εκδρομέων Πάσχα: Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα η κίνηση στα διόδια

Ξεκίνηση η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την κίνηση στα διόδια των εθνικών οδών να είναι αυξημένη από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (6.5.24).

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, ενώ η αυριανή αργία, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς, δίνει μια μικρή παράταση πριν την επιστροφή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στα διόδια της Ελευσίνας από τους εκδρομείς που επιστρέφουν.

Περίπου στις 13:00 η ουρά ξεπέρασε το 1 χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα, αργότερα όμως η κίνηση ομαλοποιήθηκε.

Σημειώνεται ότι στην Πατρών – Κορίνθου στο Δερβένι λίγο μετά τις 17:00 η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να επιστρέψουν στην Αττική περίπου 400.000 οχήματα, αφού το διάστημα από Μ. Τετάρτη έως Μ. Σάββατο από τα διόδια της Ελευσίνας έφυγαν 227.089 ΙΧ, από τα διόδια των Αφιδνών 163.162 ΙΧ, σύνολο δηλαδή 390.251 οχημάτων.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία σε όλα τα σημεία, με την κορύφωση της επιστροφής των αδειούχων να αναμένεται αύριο.

Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων

Αυξημένη είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και η κίνηδη στα διόδια των Μαλγάρων, με τους Θεσσαλονικείς να επιστρέφουν σταδιακά στην πόλη τους.

Οι πρώτες ουρές σχηματίζονται μετά τα διόδια, όπου πραγματοποιούνται έργα στη γέφυρα του Αξιού.

Η διέλευση για τα οχήματα είναι ελεύθερη, ωστόσο από τις τέσσερις λωρίδες, ανοιχτές είναι μόνο οι δύο ενώ στη συνέχεια του δρόμου προς Θεσσαλονίκη, οι δύο λωρίδες γίνονται μία.

Αυξημένη η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, καταφθάνουν γεμάτα τα καράβια και οι λιμενικοί βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για να εξομαλυνθεί η ροή των οχημάτων στο λιμάνι και τους γύρω δρόμους.

Την ίδια ώρα, καταγράφονται οι πρώτες καθυστερήσεις, με τους υπευθύνους των ακτοπλοϊκών εταιρειών να ενημερώνουν ότι κάποια πλοία θα φτάσουν το λιμάνι έως και με μια ή και μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Με καλό καιρό η επιστροφή

Ο καιρός θα  είναι σύμμαχος των εκδρομέων που επιστρέφουν, αφού γενικά είναι αίθριος, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα και αύριο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία έως 29 βαθμούς και τους ανέμους έως 5 μποφόρ.

Σχετικά