Κυριακή 26 Μαΐου στη Θήβα ο 3ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 26 Μαΐου 2024 στην πόλη της Θήβας τον 3ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», μια διοργάνωση εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.

Μετά από δυο χρονιές επιτυχημένων διοργανώσεων στη Λιβαδειά, ο αγώνας θεσμός πλέον μεταφέρεται στη Θήβα και η διοργάνωση προσθέτει άλλη μια περιπατητική διαδρομή 2,5χλμ εκτός από τις ήδη καθιερωμένες διαδρομές, 5χλμ για ενήλικες και 700μ για παιδιά. Σε όλες τις διαδρομές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι συνοδοί τους.

Ο αγώνας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα είναι μη ανταγωνιστικός. Μαζί τους θα συμμετέχουν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το σύνθημα «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», που πλέον έχει γίνει θεσμός με την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία και φέτος θα γίνει από 20 έως και 26 Μαΐου 2024 περιλαμβάνοντας πολιτιστικές δράσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Διοργανώνουμε με μεγάλη χαρά για 3η συνεχή χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία “Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι”, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μία σειρά από δράσεις σε έξι πόλεις της Περιφέρειάς μας – Λαμία, Χαλκίδα, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λιβαδειά και Θήβα. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εκτείνονται στα πεδία του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της ανάδειξης τοπικών δράσεων και συλλόγων, αλλά και της αντιμετώπισης των ζητημάτων των ΑμεΑ από πλευράς της Πολιτείας. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και να στηρίξετε τις δράσεις μας»

Βασικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Θηβέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, η Τροχαίας Θήβας και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας.

Μαζί μας θα είναι και ο Γιάννης Αλεξίου πιστοποιημένος ζωοθεραπευτής του κέντρου ειδικών θεραπειών “Θεραπαίζω” μαζί με την σκυλίτσα του Μίστυ που είναι πιστοποιημένος σκύλος διαμεσολάβησης. Θα μάθουμε πληροφορίες για την ζώοθεραπεία , την οργάνωση και την δομή μίας συνεδρίας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: 2261350317, 2261350139, 2261350107 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00’ έως 14:00’.

Δηλώσεις συμμετοχής (μόνο για ΑμεΑ) στον σύνδεσμο:
https://event.athletopia.com/oloimazioloiisoi2024

Σχετικά