Πού ξεπέρασε τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα – Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας την Κυριακή 19/5, ενώ ο καιρός αναμένεται παρόμοιος και τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμούς Κελσίου είχαμε επίσης και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι στο νησί της Κρήτης, με την μεγαλύτερη μέγιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στη Μονή Τοπλού με 38,6 βαθμούς Κελσίου.

Πού ξεπέρασε τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Πού ξεπέρασε τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, μέσω ανάρτησής του, αναφέρει πως η

ζέστη θα απλωθεί σε περισσότερες περιοχές τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ προβλέπει υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης και της ζέστης από την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Εμμονικός ο υποτροπικός αεροχείμαρρος με νέα έξαρση “απλώνει” τη ζέστη σε περισσότερες περιοχές τη Δευτέρα και την Τρίτη
Επίσης διατηρείται η αυξημένη συγκέντρωση Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ενδεικτικά το επόμενο διήμερο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36-37 βαθμούς στην Κρήτη, τους 35 βαθμούς στην Πελοπόννησο ,τους 34 βαθμούς στα Δωδεκάνησα και στην Αιτωλοακαρνανία και τους 32 βαθμούς στην Αττική και την Ήπειρο. Από την Πέμπτη υποχωρεί η σκόνη και η ζέστη».

Σχετικά