5 τροφές που δεν πρέπει να τρως μαζί με καφέ ή τσάι

Ο καφές αποτελεί μία απαραίτητη και αγαπημένη συνήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους από εμάς, στο ξεκίνημα της ημέρας, αλλά και στη συνέχεια αυτής. Από την άλλη, πολλοί προτιμούν ένα φλιτζάνι τσάι. Το συγκεκριμένο ρόφημα καταναλώνεται, όταν κάποια/-ος αντιμετωπίζει κάποιο κρυολόγημα.

Είθισται δε, τα συγκεκριμένα ροφήματα να τα καταναλώνουμε με τη συνοδεία τροφών. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ορισμένα από αυτά πρέπει να αποφεύγονται σε συνδυαμό με τον καφέ και το τσάι, καθώς μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην πέψη και γενικότερα στο στομάχι. Παρακάτω παρουσιάζουμε 5 από αυτά.
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γάλα είναι μία προσθήκη που επιλέγεται αρκετά. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα ή δυσφορία όταν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, ειδικά σε συνδυασμό με τη φυσική οξύτητα του καφέ.

Η καζεΐνη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών, τόσο από το τσάι όσο και από τον καφέ. Αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή ευαίσθητο στομάχι, σκέψου εναλλακτικές λύσεις, όπως γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή βρώμης.

5 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις να καταναλώνεις με τσάι ή καφέ Unsplash

Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα, όπως οι πιπεριές τσίλι ή οι καυτερές σάλτσες, μπορεί να μην ταιριάζουν με τον καφέ. Ομοίως, ο συνδυασμός του τσαγιού με πικάντικα τρόφιμα, μπορεί να βλάψει το στομάχι και να προκαλέσει καούρες ή παλινδρόμηση οξέος.
Το λεμόνι στο τσάι

Πολλοί λένε ότι νιώθουν αδιαθεσία όταν πίνουν τσάι με λεμόνι, λόγω της οξύτητας. Αυτό γίνεται επειδή το λεμόνι έχει πολύ κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ναυτία και φούσκωμα. Το λεμόνι κάνει το τσάι πιο όξινο και γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να μην πίνουμε τσάι με λεμόνι το πρωί.
Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Το τσάι έχει τανίνες και οξαλικά που δυσκολεύουν την απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα. Γι’ αυτό, καλό είναι να αποφεύγεις τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως ξηρούς καρπούς, δημητριακά και φυλλώδη λαχανικά, όταν πίνεις τσάι.
Αλλαντικά

Λουκάνικα, μπέικον και άλλα αλλαντικά προϊόντα περιέχουν νιτρικά άλατα που μπορεί να αντιδράσουν με κάποιες ενώσεις του καφέ, προκαλώντας προβλήματα πέψης. Επιπλέον, η κατανάλωση αλλαντικών μαζί με καφέ δεν συνίσταται, γιατί ο καφές εμπεριέχει καφεΐνη και πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να παρεμποδίσουν την απορρόφηση σιδήρου και άλλων θρεπτικών συστατικών που έχουν τα αλλαντικά.

ladylike.gr

Σχετικά