Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ΕΑΒ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για «κοινές ενέργειες και πρωτοβουλίες»

Την Πέμπτη 23 Μάϊου 2024, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, και ο Προέδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κ. Αλεξάνδρος Γ. Διακόπουλος, συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΣΣΕ και της ΕΑΒ στην έδρα της Σχολής στη Βάρη.

Στην τελετή υπογραφής παρέστη και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Ανδρέα Κορωνάκης, ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Δημητρίου Χουπη και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών ενεργειών και πρωτοβουλιών για την επίτευξη μεταξύ άλλων και των παρακάτω στόχων κοινού ενδιαφέροντος:

•    Την ενίσχυση της καινοτομίας και της τεχνογνωσίας σε θέματα αμυντικής τεχνολογίας, μέσω κοινών συνεργατικών δράσεων σε όλες τις τεχνολογικές περιοχές όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό, ερευνητικό και επιχειρησιακό ενδιαφέρον.

•    Την οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως ημερίδες, συνέδρια εκπαιδευτικά σεμινάρια αμυντικού ενδιαφέροντος.

•    Την εκπόνηση και παρακολούθηση μελετών και διατριβών από κοινού από τη ΣΣΕ και την ΕΑΒ, καθώς και την χρήση εργαστηρίων και σχετικών υποδομών για εκπόνηση εργασιών (πτυχιακών, μεταπτυχιακών), διατριβών, μελετών και συναφών ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Σχετικά