Θέμα ωρών η πρώτη σύλληψη για τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση

Ραγδαίες αναμένεται να είναι τις επόμενες ώρες οι εξελίξεις, στην υπόθεση της φωτιάς στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία, που παρασκεύασε τα σχολικά γεύματα από τα οποία έπαθαν μαζικά τροφική δηλητηρίαση οι μικροί μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ύποπτη, καθώς ξέσπασε λίγες ημέρες μετά τη μαζική δηλητηρίαση των μαθητών.

Σύμφωνα με τον Alpha έχει ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ένα άτομο για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται ακόμα μία σύλληψη. Συνολικά δύο δηλαδή…

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε χθες (27/5/24) το LiveNews, η εταιρεία δύο ημέρες πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο, επικοινώνησε με την ασφαλιστική της εταιρεία μέσω email ζητώντας να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Πολλά στοιχεία δείχνουν από την πρώτη στιγμή εμπρησμό… Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η φωτιά σχεδόν ακαριαία, οδηγεί τις αρχές στην ύπαρξη εύφλεκτου υλικού. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, είπαν ότι μύριζε έντονα βενζίνη.

Αν και καταστράφηκαν από τη φωτιά οι δύο κάμερες του εργοστασίου και η τρίτη… αγνοείται, σύμφωνα με τον Alpha οι δράστες του εμπρησμού έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό. Πρόκειται για 3 με 4 άτομα συνολικά που ευθύνονται για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο, τα πρόσωπα των οποίων έχουν καταγραφεί ξεκάθαρα στο βίντεο, που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μπήκαν με κλειδιά στο χώρο του εργοστασίου.

Τουλάχιστον ένας από αυτούς έχει ταυτοποιηθεί και είναι θέμα ωρών να συλληφθεί τόσο εκείνος, όσο και ένα δεύτερο άτομο…

Υπενθυμίζεται ότι χθες (27/5/24) η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «εάν είναι εμπρησμός να συλληφθούν οι αδίστακτοι εγκληματίες»

Σχετικά