Καιρός: Με ομπρέλα σήμερα, στην παραλία με 36αρια το Σαββατοκύριακο

Άστατος αναμένεται ο καιρός μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο στη συνέχεια οι βροχές αναμένεται να δώσουν τη θέση τους σε υψηλές θερμοκρασίες, που την ερχόμενη εβδομάδα θα αγγίξουν ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία από το Σάββατο θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, ενώ η ζέστη θα αρχίσει να είναι αισθητή από την Κυριακή με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο : «Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου».

«Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του» συνεχίζει. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο την Κυριακή θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να υπάρχει μεγαλύτερη άνοδος από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά 

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς εξ αφορμής του κύματος ζέστης που έρχεται προχώρησε σε νέα ανάρτηση στην οποία εξηγεί οτι “μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας του αέρα, ζεσταίνουν και τα νερά στις ελληνικές θάλασσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τιμές πάνω από 20° C.”

“Βέβαια” όπως λέει “όλοι γνωρίζουμε ότι η ημερήσια και ετήσια μεταβολή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας παρουσιάζει εύρος πολύ μικρότερο από εκείνο της θερμοκρασίας της επιφάνειας του εδάφους. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θερμοχωρητικότητα που χαρακτηρίζει τη θάλασσα, στη μικρή απορρόφηση που χαρακτηρίζει το νερό καθώς επίσης και στη συνεχή ανατάραξη που υφίσταται η επιφάνειά της από κυματισμό, θαλάσσια ρεύματα κ.λπ.”

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σε φάση σταδιακής και αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας μπαίνει η χώρα από τις αρχές Ιουνίου σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια για τον καιρό και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στον πίνακα, δε, που δημοσιεύει, ως πιο ζεστή ημέρα φαίνεται η Δευτέρα όπου τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ, όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, «αν είστε στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και την Κρήτη μακριά από τη θάλασσα, προσθέστε 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία».

arnaoutoglou

Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 12 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 13 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 28-30 βαθμούς, στα Επτάνησα από 15 έως 25, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 3 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 24 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 24 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα το πρωί.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά της βόρειας χώρας μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-05-2024
Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου .

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2024
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και ενδέχεται στα ορεινά της Μακεδονίας να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές περί τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά