Ο φόβος από το… απρόβλεπτο: Πώς μία συνταξιούχος «απειλεί» να γκρεμίσει το κυβερνητικό success story

Το βίντεο με την ηλικιωμένη γυναίκα που πλησίασε στην Κέρκυρα τον πρωθυπουργό και μιλώντας του πολύ ευγενικά, του περιέγραψε τη δύσκολη καθημερινότητα της ,αφού παίρνει σύνταξη 440 ευρώ και από αυτά δίνει τα 300 για ενοίκιο, ήταν η πιο αρνητική εικόνα που μπορούσε να παρουσιαστεί για το κυβερνών κόμμα λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Η φράση «πεινάω», που είπε η γυναίκα προς τον πρωθυπουργό, έσβησε όλες τις αντιπαραθέσεις με τα κόμματα τις αντιπολίτευσης και ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία, έτσι όπως τα βιώνει ένας μέσος πολίτης και μάλιστα συνταξιούχος. Χαμηλές συντάξεις, υψηλά ενοίκια και μία ζωή χωρίς ελπίδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να της πει πολλά, παρά μόνο την παρέπεμψε στην… εκκλησία για βοήθεια! Αλλά ακόμα και αυτή η προτροπή του ενόχλησε τους πολίτες, οι οποίοι αναρωτήθηκαν αν είναι η πολιτεία ή η εκκλησία εκείνη που οφείλει να βοηθάει τους πολίτες.

Γαλάζια στελέχη έλεγαν ότι αυτό το στιγμιότυπο έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στην εικόνα του πρωθυπουργού απ’ ό,τι έχουν κάνει όλες οι αντιπαραθέσεις στην Βουλή και πρόσθεταν ότι μαζί με κάποια αλλά γεγονότα, μπορούν την τελευταία στιγμή να ανατρέψουν την όλη κατάσταση και την αισιοδοξία που υπήρχε στο Μέγαρο Μαξίμου, το τελευταίο διάστημα.

Οι ίδιοι άνθρωποι φοβούνται ότι τέτοιου είδους εικόνες μαζί με κάποια αλλά θέματα, όπως τα ζητήματα της διαφθοράς – οι εφοριακοί στην Χαλκίδα – αλλά και τα Τέμπη μπορούν να στείλουν τους ψηφοφόρους και πάλι στα σπίτια τους, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα το αφήγημα περί σταθερότητας είχε περάσει στους πολίτες.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με την υπεύθυνη της σπείρας των εφοριακών -που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν πολίτες για να παίρνουν μίζες- να βραβεύεται από την κυβέρνηση, δημιούργησαν αίσθηση στην κοινή γνώμη. Παράλληλα, η καταγγελία του Νίκου Πλακιά που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ότι οι άνδρες της φρουράς του πρωθυπουργού εκτόπισαν την τρίτη κόρη του που πήγε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα για να απευθύνει ερωτήματα, θύμωσε ένα κομμάτι των Ελλήνων πολιτών.

Όπως παραδέχονται στελέχη της γαλάζιας κυβέρνησης, τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για την ΝΔ, καθώς τέτοιου είδους θέματα δημιουργούν μία ιδιαίτερα προβληματική εικόνα για το κυβερνών κόμμα.

Το θέμα είναι ότι αυτά δεν είναι επικοινωνιακά πολιτικά τρικ της αντιπολίτευσης, αλλά πραγματικά γεγονότα με πρωταγωνιστές πραγματικούς ανθρώπους και γεγονότα τα οποία έχουν πληγώσει την ελληνική κοινωνία. Κάθε στραβοπάτημα λοιπόν μετράει ιδιαίτερα στην κοινή γνώμη και προφανώς στους ψηφοφόρους, που εμφανίζονται να θέλουν να στείλουν ένα τιμωρητικό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Σχετικά